Apel către personalul medical din secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă! „Aveți ocazia să deveniți membrii unui corp de elită care are ca nobil scop: salvarea de vieți!”

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă lansează un apel către corpul medical specializat în Anestezie și Terapie Intensivă. Medici primari, specialiști și asistente se pot înscrie voluntar în vederea detașării în spitalele din țară cu deficit de personal.

Apelul făcut de Societate are la bază decizia Departamentului pentru Situații de Urgență de a înființa Registrului Național al Voluntarilor. Acesta va cuprinde lista personalului medical, specializat în Anestezie și Terapie Intensivă, care dorește să contribuie la salvarea de vieți în județele în care nu există suficienți specialiști. Detașarea are loc doar în perioada pandemiei COVID-19.

„După cum bine știți, voluntarii, medici și asistente din specialitatea ATI, au fost nelipsiți de la datorie în toate momentele fierbinți ale istoriei noastre recente: inundațiile catastrofale din anul 1970, devastatorul cutremur din anul 1977, Revoluția din Decembrie 1989, Misiunile de pe teatrele de operațiuni din Irak și Afganistan. În lunile aprilie și mai 2020, medici și asistente ATI din România au transmis un puternic mesaj de solidaritate Europeană participând la Misiuni Umanitare de Voluntariat în Italia și Republica Moldova, două țări puternic afectate de pandemia COVID-19. Tuturor, le mulțumim. Acum însă bătălia se dă la noi acasă! Chiar aici în România este nevoie de voluntari! Aveți ocazia să deveniți membrii unui corp de elită care are ca nobil scop și deviză: salvarea de vieți și servirea intereselor României.”, transmit reprezentanții Societății Române de ATI, prin vocea vice-președintelui Dorel Săndesc, șeful secției de ATI din cadrul Spitalului Județean din Timișoara.

promovare banner maxagro Muzeul TM

În adresa transmisă de DSU este specificat faptul că în perioada detașării se asigură, suplimentar față de salariul plătit de unitatea angajatoare, plata indemnizației de detașare în cuantum de 50% din salariul de încadrare, diurna zilnică de 2% din salariu de încadrare. „Menționăm că diurna, cazarea și transportul se asigură de către instituțiile implicate în cazul detașării în alte localități.”, mai scrie în document.

Pe site-ul Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă există un formular care trebuie completat de cei care doresc să se înscrie în registru. Acesta poate fi găsit AICI.


1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/