Apartamente vechi sau noi? Specialiștii City Center Reșița au răspunsul!

Una dintre dilemele cumpărătorului este dacă să aleagă între un apartament vechi și unul nou, iar căutarea răspunsului ar putea da mari bătăi de cap. Specialiștii City Center Reșița vin în ajutorul celor care se confruntă cu această problemă.

Achiziția unui apartament vine la pachet cu eterna întrebare: centru rezidențial sau apartament vechi? Tendința cumpărătorului este de a se gândi că un apartament vechi este mai rentabil. „Lăsați-ne să vă contrazicem. Într-un apartament vechi pot apărea multe cheltuieli neprevăzute pe care creditul imobiliar, de exemplu, nu le acoperă. De la instalații vechi care pot produce probleme până la mucegai, miros neplăcut sau apariția umidității pereților. Toate acestea pot apărea într-un imobil vechi”, au spus specialiștii City Center.

Cele mai multe blocuri și clădiri au fost construite în perioada Comunismului, iar materialul folosit, cimentul, este cunoscut pentru faptul că absoarbe apă. Acest lucru duce în timp la apariția umidității, iar lucrurile se petrec în lanț – apare mucegaiul, nociv pentru organism, pereții interiori se umezesc, iar aspectul neplăcut creează un disconfort în propria locuință.

„Un alt aspect important este legat de cheltuieli și îl constituie factura la gaz. Un din fricile tuturor este factura de la sfârșitul lunii. Deși ai fii tentat să crezi că un imobil vechi, fiind mai mic ar însemna facturi mici, te înșeli. Cheltuielile într-un imobil de tipul acesta ajung la 300 de lei într-o lună de iarnă, în timp ce într-un apartament nou, cu centrală și izolație termică, nu depășesc 150 de lei”, au mai spus reprezentanții complexului rezidențial din Reșița.

Nu numai că noile construcții sunt foarte bine gândite, ci și de cele mai multe ori este oferită dovada verificărilor făcute asupra instalațiilor și a tipului de izolare. În schimb, mulți cumpărători se uită doar la aceste aspecte și trec compartimentarea la capitolul „amănunte”. Un lucru greșit, spun specialiștii. Un imobil construit în anii 1980, de exemplu, lasă de dorit în ceea ce privește compartimentarea – bucătăriile și băile sunt mici, îngrămădite, există spații „moarte” precum holurile, care pe deasupra sunt și întunecate. Așadar, apartamentele sunt lipsite de lumină și aerisire.

„Dacă nu ai avut ocazia să vezi un apartament nou, garantăm că la capitolul compartimentare excelează. Structura este aerisită și practică. Astfel, se poate folosi toată suprafața și se pot stoca toate lucrurile fără a avea senzația că ne sufocăm în propria locuință”, au explicat specialiștii City Center.

Cu toții ne-am confruntat cu zgomotele provocate de vecinii care și-au luat inima în dinți și au decis să își renoveze locuințele. Poate că pare simplu, dar nu e deloc așa. Pentru a sparge pereții unui apartament este nevoie de aprobări, care nu pot fi obținute ușor din cauza structurilor imobilului.

„Cu apartamentele noi situația este alta. În primul rând au o compartimentare modernă. Dacă vrei însă câteva schimbări, acestea se pot realiza cu puțin efort.În afara pereților de rezistență – cărora nu li se pot aduce modificări, restul se pot modifica după dorințele și nevoile proprietarului. Apartamentele noi au de regulă suprafețe mai mari deoarece investitorii construiesc eficient. Și în cazul apartamentelor noi există diferențe de spațiu util de la zonă la zonă, dar chiar și apartamentele mai mici sunt mult mai bine compartimentate decât apartamentele vechi”, au mai adăugat reprezentanții City Center.

Cert este că apartamentele noi și moderne plusează foarte mult pe ideea de open space, iar acest lucru este avantajos pentru că spațiul comun permite mai multă interacțiune între membrii familiei. La apartamentele noi, balcoanele sunt mai spațioase și de obicei sunt deschise, având mai degrabă rolul de spațiu recreativ și nu de spațiu pentru depozitare. Acest lucru nu înseamnă că apartamentele noi nu au suficient spațiu de depozitare – multe dintre ele având mici camere cu rol de cămară.

„Atunci când ești în căutarea unui apartament, ambianța și atmosfera sunt doi factori majori în luarea deciziei finale. În complexele rezidențiale noi, majoritatea locatarilor sunt tineri, dornici să construiască o relație de bună vecinătate și de obicei se formează o comunitate. Nu am putea vorbi despre o ambianță extrem de plăcută într-un imobil vechi având în vedere degradarea vizibilă a clădirii, a lifturilor care se strică des sau a interiorului cu aspect învechit”, au mai adăugat specialiștii complexului rezidențial din Reșița.

Biroul City Center se află pe Strada I. L. Caragiale nr. 16, etaj 3. Îi găsești acolo de luni până vineri, între orele 9.00 și 17.00, dar îi poți contacta și la numărul de telefon 0739 39 50 30.
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/