S-au stins litigiile, se pot aprinde luminile pe pista de aterizare a Aeroportului Caransebeș!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, și omul de afaceri lugojean, Gabriel Olariu, au resetat relațiile încordate și anunță, și unul, și celălalt, că turnul de control de la Caransebeș poate permite aterizarea aeronavelor de pasageri!

Concesionarea aeroportului din Caransebeș n-a adus decât scandaluri în primii ani de contract. S-au finalizat în sfârșit, în instanță, iar de acum încolo SC Aeroportul și Consiliul Județean fac echipă pentru ca obiectivul să fie repus pe harta aeronautică a României. 

„Am avut o întâlnire cu domnul Olariu, acționarul majoritar al societății care are în concesiune aeroportul, în care am discutat despre ceea ce dorește să facă dânsul la aeroport. S-au finalizat litigiile noastre de către instanță, ultima decizie constând în obligarea SC Aeroportul de a plăti redevența către Consiliul Județean. I-am spus că din momentul în care vom primi comunicarea de la instanță are un termen de 30 de zile în care să onoreze această plată. I-am spus că nu putem face nicio concesie. Aceasta este o datorie până în luna mai, de atunci au curs alte datorii până la zi. Putem vorbi despre o eșalonare, dacă e nevoie, dar banii trebuie să ajungă la Consiliul Județean”, a explicat președintele Hurduzeu pentru expressdebanat.ro.

Practic, potrivit lui Silviu Hurduzeu, până în momentul în care instanța a tranșat diferendul dintre administrația județeană și SC Aeroportul, orice discuție cu Gabriel Olariu ar fi fost lipsită de fond. Abia acum, când lucrurile s-au clarificat între cele două părți, se poate pregăti un pas viitor. De ce nu, chiar cel către redeschiderea aeroportului. Așa cum își dorește Consiliul Județean, cum a promis omul de afaceri din Lugoj și cum obligă contractul de concesiune. 

„Am discutat despre ce dorește să facă, l-am asigurat de tot sprijinul nostru, dar un investitor care vrea să fie credibil trebuie să-și onoreze datoriile. Consiliul Județean fusese dat în judecată de această firmă să plătească 8 milioane de lei, ei bine, în instanță am ajuns să primim 1,2 milioane. Din punctul nostru de vedere s-au rezolvat problemele, așteptăm să se achite datoria, ne-a spus că o va face. Are ocazia de a face dovada unui partener serios și credibil. Mai departe, să deschidă aeroportul!”, a completat Silviu Hurduzeu. â

 

foto: oradesibiu.ro