Aparatură și echipamente medicale noi pentru spitalul din Oravița

echipamente spital oravita

La unitatea medicală de pe Valea Carașului a ajuns, la începutul săptămânii, un prim lot de aparatură medicală necesară bolnavilor internați la Oravița. Printre echipamentele primite se numără trei ecografe, două defibrilatoare și mai multe paturi moderne.

Condiții tot mai bune la Spitalul Orășenesc din Oravița, după ce în ultimii ani administrația locală a „pompat” sume importante în modernizarea unității sanitare și a scris proiecte în vederea atragerii banilor europeni pentru unitatea medicală din Valea Carașului.

„Continuăm să investim în sănătate!”, spune primarul Dumitru Ursu, care a anunțat că luni, la spitalul din Oravița, a ajuns o primă parte din aparatura medicală achiziționată, printr-un proiect comun, derulat de administrația locală și unitatea medicală. Printre echipamentele medicale primite se numără și trei ecografe, două defibrilatoare și mai multe paturi moderne destinate pacienților internați pe Secțiile Chirurgie și ATI. Valoarea totală a proiectului este de un milion de euro.

„După ce săptămâna trecută s-au făcut pași importanți pentru a putea începe modernizarea, extinderea și dotarea Sanatoriului Marila, astăzi (luni, 4 iulie n.r.) a ajuns la Spitalul Orășenesc Oravița o parte din aparatura medicală achiziționată printr-un proiect comun pe care îl derulăm împreună cu unitatea medicală. Mai exact, Secțiile de Chirurgie și ATI vor fi dotate cu aparatură, echipamente și dispozitive medicale noi și performante în valoare de un milion de euro. Scopul comun pe care ni l-am propus este să îmbunătățim calitatea serviciilor medicale de care orăvițenii beneficiază chiar la ei acasă, iar diagnosticarea, investigațiile și tratamentul să fie precise și eficiente.”, a declarat primarul Oraviței.

ecograf spital oravita

paturi spital oravita