Banatul, de la un cod portocaliu la altul. Caniculă urmată de vijelii. În aceeași zi!

Județele Caraș-Severin și Timiș vor fi sub incidența a două coduri portocalii astăzi. Primul anunță caniculă, cu temperaturi de până la 38 de grade Celsius, în timp ce al doilea aduce averse torențiale.

Meteorologii au emis mai multe atenționări pentru diverse zone ale țării. În ceea ce privește Banatul, astăzi este în vigoare un cod portocaliu de caniculă. Temperaturile maxime se vor apropia de recordurile absolute ale acestei date. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36-38 de grade.

De la ora 14.00, vremea se schimbă radical. Intră în vigoare un alt cod portocaliu, de această dată de instabilitate atmosferică accentuată. Local în Oltenia, în nordul Munteniei și în Carpații Meridionali, apoi și în Banat, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70-80 km/h și izolat 90 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35-40 și pe arii restrânse 50-60 l/mp. Al doilea cod portocaliu este valabil până mâine, la ora 10.00.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/