Aparatură medicală din Germania donată spitalului din Caransebeș

Aparatură medicală modernă a fost primită de Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, datorită legăturilor strânse avute de managerul Adrian Cican cu familia Erich și Maria Fett din Germania.

Relația managerului Cican este din 2017, de pe vremea când ocupa aceeași funcție la spitalul din Orșova, astfel că a dorit ca aparatura medicală primită de la un spital din Germania să fie adusă la Caransebeș, considerând că este nevoie de aparate bune pentru a face față provocărilor generate de intervenția chirurgicală modernă.

Deși aparatele nu sunt noi, fiind aduse de la spitalul „St. Vincenz – Krankenhaus” din Limburg, prin Clubul Rotary din localitatea germană și cu ajutorul familiei Fett, prin firma de transport Staehler, ele sunt necesare, spune managerul Cican.

Este vorba de un transport de materiale necesare spitalului, aduse din Germania, chiar dacă nu sunt noi, sunt benefice pentru spital. Nici dacă vorbeam dinainte cu directorul medical al spitalului din Limburg, dr. Oberwittler, nu ne-am fi sincronizat atât de bine, pentru că în acest transport au fost aduse aparatele pe care noi le-am trecut pe lista de necesitate urgentă. Au fost aduse injectoare, lămpi scialitice pentru sălile de operație, monitoare de funcții vitale, aspirator chirurgical, lampă fototerapie, lămpi consultații. Pe toate acestea noi ori nu le-am avut, ori avem foarte puține, așa că sunt binevenite. Mulțumesc familiei Fett și Clubului Rotary din Limburg pentru acest nou transport, sunt sigur că sunt de mare folos personalului medical”, ne-a declarat managerul Adrian Cican.

Managerul spitalului a mai spus că de la același spital va mai ajunge la Caransebeș mobilier, întrucât în viitorul apropiat spitalul german schimbă cele peste 500 de paturi din unitatea medicală.