Aparat performant, la un pas de deteriorare sub Guvernarea PDL!

Spitalul Orășenesc din Moldova Nouă a primit în 2005 un sistem de ultimă generație pentru investigarea pacienților la secția de radiologie. Nepăsarea autorităților care s-au succedat la conducerea administrației locale a făcut ca acesta să fie depozitat într-o cameră a unității, fără ca oamenii să poată beneficia de el.

Istoria aparatului de investigații a început în anul 2005, atunci când administrația lui Matei Lupu a alocat spitalului 450.000 de lei pentru cumpărarea lui. Între timp însă, au venit alegerile, conducerea primăriei s-a schimbat, ca de altfel și cea a Spitalului Orășenesc. Astfel că cei care au condus orașul și țara în anii următori au avut de rezolvat alte probleme, mult mai importante, în timp ce locuitorii din Moldova Nouă apelau la serviciile deficitare ale unității spitalicești. Tehicianul radiolog Bojinco Stanoievici cunoaște cel mai bine povestea aparatului, pentru că lucrează de 33 de ani în cadrul unității.

„În 2005 a fost adus, iar în al doilea mandat al domnului Matei Lupu am început să îl autorizăm, după care a venit PDL-ul și a început stagnarea. Este un aparat performant, mai sunt doar vreo două de acest fel în toată România. Pentru că a stat atât de mulți ani nefolosit, a existat riscul să se degradeze, deși aparatul este nou. În condiții normale de funcționare, el trebuie pornit zilnic, întrucât componentele sale sunt foarte scumpe. Doar tubul valorează 10.000 de lei. În timp ce pe acest aparat se așeza praful, noi lucram într-un laborator dotat cu un aparat vechi, din anii 60”, spune tehnicianul radiolog, revoltat de nepăsarea de care s-a lovit.

Norocul oamenilor a fost că la conducerea administrației locale a ajuns același edil care a decis cumpărarea sistemului de investigații pentru secția de radiologie, iar lucrurile s-au pus din nou în mișcare. „Am schimbat 3 uși, pentru că nu mai prezentau garanție la radiații. Am adus fiziolog de la Reșița, am constatat că sunt scurgeri, și pentru siguranța pacienților și a personalului am schimbat ușile, am pus foițe de plumb bine poziționate, iar acum totul este bine. Aparatul este folosit”, a declarat directorul spitalului, Milorad Brăila.

Media zilnică a pacienților care trec pragul secției de radiologie pentru investigații este de 30. Partea bună a lucrurilor este că radiografiile care se fac cu acesta îi ajută pe medici să pună diagnosticul cu o precizie mult mai mare. Aparatul cel vechi va fi folosit doar pentru investigarea bolnavilor cu boli contagioase.

Comments

  1. dyduydhdjd says:

    gfhdngnhfh

  2. dyduydhdjd says:

    Tu fata, esti proasta ori esti proasta,stiu ca esti o pupincurista dar sa relatezi adliteram ce iti declara “materia fiziologica”in persoana lui braila milorad,”fiziolog”nu draguto fizician se numeste expertul in “scurgeri”radiologice si sa rezolvi cu niste foite bine pozitionate deh…Pentru cunostinta ta aparatul a fost primit “gratuit”de la ministerul sanatatii prin programul bla,bla..a stat pe holul spitalului ani buni si culmea lasand politicul la o parte abia in 2009 a fost gasita o locatie corespunzatoare , iar in perioada urmatoare obtinandu-se autorizatiile necesare(aviz cncan,bla,bla..)In loc sa se laude “materia fiziologica “cu realizarile predecesorilor,mai bine si-ar expune” realizarile lui”:programul de gravida al lui”dottore”bojinco (10-13),sumele de bani pe care le incaseaza dottore atunci cand face o radiografie celor care nu sunt pacientii spitalului(50 lei/per),amenintarile si abuzurile verbale pe care trebuie sa le suporte angajatii,concedierea abuziva a serviciului paza si inlocuirea acestora cu muncitori necalificati,rotirea fara temei legal a personalului la alte servicii,din doua linii de garda “remunerate”doar una este faptica si multe altele.Si ca o ultima remarca aparatul vechi de radiologie l-ai dus de mult la fier vechi.

  3. bojibojiboji says:

    Adevarat este comentariul de mai jos . Bojincule pacat ca ai lucrat in spital de 33 de ani cand habar nu ai pe ce planeta traiesti. Ai fost legat la ochi de n-ai vazut ce s-a realizat in vechea conducere? Cu ce te lauzi ? te incoronezi cu realizarile altora? Tu si supermanagerul Mile ? Voi nu stiti nici sa continuati, nici sa pastrati, stiti doar sa distrugeti. Pacat , mare pacat…ca multe s-au facut in spital si in oras cu vechea conducere iar voi distrugeti tot. Sa va fie rusine ca denigrati persoane cinstite si corecte care au lasat ceva in urma lor si v-au pus totul pe tava. Dar Dumnezeu nu va lasa mult timp sa batjocoriti….o sa vedeti voi. DAR SA VA INTRE BINE IN CAP ,, ….NICI DACA VA MAI NASTETI DE O MIE DE ORI NU VETI AJUNGE NICI LA TALPA LUI ION CHISALITA – SINGURUL PRIMAR ADEVARAT AL ACESTUI ORAS. INVIDIA SI CIUDA VA ROD DE ACEEA NICI ACUM NU-L LASATI IN PACE ….PENTRU CA VOI NICIODATA NU VE-TI REALIZA CE A REALIZAT ACEASTA SOMITATE IN ACEST ORAS. PACAT CA ACUM SE DISTRUGE TOTUL…..RUSINE, RUSINE, RUSINE……. BOJINCULE VEZI-TI DE TREBURILE TALE SI NU MAI FI ATAT DE INVERSUNAT SI MINCINOS !