Scandalurile îi lasă pe drumuri pe săraci

Consilierii municipali au decis astăzi că este cazul să schimbe placa cu oamenii care locuiesc în spațiile sociale ale orașului. Asta pentru că, de multe ori, acestora li se schimbă destinația sau sunt degradate în ultimul hal, cu bună știință.

În prezent, Reșița dispune de aproximativ 1.000 de spații locative. Acestea le-au fost închiriate, în cele mai multe cazuri, oamenilor cu grave probleme sociale. Lipsa de cultură și bun simț însă a încurcat de cele mai multe ori ițele municipalității, din cauză că lista solicitărilor este mult mai mare, iar condițiile de  evacuare a persoanelor lipsite de bun simț, mult prea stricte.

„Potrivit precizărilor noastre, spațiile închiriate trebuie să fie în primul rând întreținute. În al doilea rând, relațiile de conviețuire să stea în atenția Direcției de Administrare a Patrimoniului și a Poliției Locale. Va fi monitorizată și menținerea unor bune condiții ale spațiului public,  pentru că nu toți chiriașii au respectat normele de conviețuire. Unii au fost chiar certați cu legea. Locatarii ar trebui să conștientizeze că acele imobile sunt construite pe bani publici, întreținute pe bani publici, iar acele chirii sunt mici. Le dăm posibilitatea să locuiască în spațiile Primăriei și ale Consiliului Local, dar nu oricum”, a declarat primarul Reșiței, în urma ședinței de Consiliu Local de astăzi.

Practic, după ce aleșii locali au aprobat hotărârea de consiliu local, evacuarea oamenilor rău platnici, scandalagii sau certați cu legea se va putea face mai ușor.

Progrese și la Mociur
Tot astăzi, executivul a terminat de apartamentat cel de-al doilea bloc din cartierul Mociur. În cazul în care Reșița nu va primi fonduri guvernamentale pentru reabilitarea celor două imobile, atunci locuințele din acestea vor fi închiriate celor care stau în ele, în baza unui contract.