Aparat care înregistrează bătăile cordului fetal, instalat la Maternitatea Odobescu din Timișoara! Cardiotocograful, donat de Camera Notarilor Publici

untitled design set 970x90 px

Un aparat performant, destinat asistenței la naștere a gravidelor, dar și a femeilor însărcinate suspecte de COVID-19, a fost donat Maternității Odobescu din Timișoara. Ajutorul a venit din partea Camerei Notarilor Publici.

Este vorba despre un cardiotocograf care a fost instalat deja la Maternitatea Odobescu a Spitalului Municipal și care înregistrează variația în timp a bătăilor pulsului fetal, dar și amplitudinea contracțiilor uterine. „Cu acest aparat se înregistrează bătăile inimii bebelușului și se pot decela precoce suferințele fetale care impun intervenția de urgență prin operație cezariană și salvarea vieții bebelușului.”, a transmis Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal din Timișoara.

publicitate ziar expresb 1000x100

La Maternitatea Odobescu sunt internate femeile însărcinate care nu au coronavirus. Dacă suspiciunea se adeverește în urma testărilor, pacientele sunt transferate la Maternitatea Bega a Spitalului Județean, declarată unitatea sanitară COVID-19.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/