Apar câini fără stăpân la Bocşa! Oamenii sunt scandalizaţi

Animalele sunt aduse noaptea şi lăsate în diferite puncte ale oraşului. Nimeni nu i-a văzut pe transportatori. Autorităţile locale din Bocşa fac apel la cetăţeni să ofere informaţii imediat ce observă ceva.

Duminică dimineaţă, ora 7.30, Bocşa Română, strada Ion Creangă, chiar la marginea oraşului. Mare hărmălaie pe stradă şi în curţile localnicilor. O ceată de câini a apărut pe podul de peste râul Bârzava şi intră curajoasă, nu foarte agresivă în oraş. În zona fostului spital orăşenesc i-am pierdut printre blocuri. Nu e o nuntă de câini, dar ar fi putut fi asemuită cu una. Sunt circa 10-15 animale aduse de cine ştie unde, de cine ştie cine! Bocşa s-a mai ales cu o problemă a câinilor fără stăpân. De această dată, nu localnicii sunt cei care şi-au înmulţit patrupedele fără măsură, ci ei au fost puşi în faţa faptului împlinit, cel mai probabil de reprezentanţii unor padocuri suprapopulate, care au dorit să scape de bietele animale, fără să le ia viaţa.

Primăria, în impas

,,Asta nu e prima sesizare de gen. Ne-au mai fost făcute plângeri din partea cetăţenilor şi au apărut câini vagabonzi şi în alte părţi ale Bocşei. Nu ştiu ce o să facem cu ei“, a declarat pentru expressdebanat.ro primarul Eugen Cismăneanţu. Padocurile de la Bocşa sunt pline şi, cum eutanasierea animalelor iese din discuţie, în ritmul în care apar patrupedele în oraş, cu greu va putea fi gestionată această situaţie fără precedent în ceea ce priveşte amploarea ei.

Oamenii sunt scandalizaţi, animalele alungate

,,Au mai apărut câini la noi pe stradă, dar nu aşa mulţi. Probabil erau abandonaţi doar aşa, din nevoie, de careva care s-a ales cu mulţi pui de la căţea şi n-o ştiut ce să facă cu ei. Acum e toată haita şi de toate formele”, a spus un bărbat ieşit în drum să alunge ceata de câini din faţa casei. O altă femeie, trezită de gălăgie a ieşit pe geam şi îşi întreba vecinii ce s-a întâmplat. ,,Ne-am săturat să tot aducă câini de peste tot pe la noi. poate sunt de la Reşiţa sau din alt oraş mare care vrea să se scape de ei pe spatele nostru… Să se descurce ei, proştii!“, s-a scandalizat o altă vecină care a aruncat cu pietre după haita de câini.

Cei care ar trebui să fie cei mai buni prieteni ai omului aleargă hai-hui, fără să fie doriţi, dar nici prinşi deocamdată de serviciul specializat din Primăria Bocşa. Administraţia locală speră să obţină mai multe informaţii de la cetăţeni asupra maşinilor care aduc câinii: măcar un număr de maşină, o fotografie, ora la care au fost lăsaţi şi măcar o descriere cât de cât conformă cu realitatea a eliberării animalelor pe raza oraşului. Deocamdată sunt doar sesizări asupra ,,promenadei canine”. Nimeni nu a văzut o maşină sau sunt localnici care au auzit maşina din casă, dar nu au şi văzut-o.

,,Vom urmări şi camerele de filmat instalate în oraş pe la diverse instituţii, dar ne trebuie măcar o informaţie asupra orei la care se presupune că au fost eliberaţi câinii“, a precizat primarul Eugen Cismăneanţu.

Comments

  1. Petru says:

    In loc sa-i caute pe cei care “i-au adus” mai bine ar face ceva cu ei pana nu se repeta cazul de la Bucuresti cand un copil a fost omorat…Dar ce sa-i peste Dl Gelu….ca nu are copii prin zona,el e bine pe la timisoara….asa ca…ziua trece leafa merge!!!!