Apa și canalizarea, prioritatea zero la Rusca Montană!

O finanțare prin Programul „Anghel Saligny” ar putea schimba în bine soarta celor aproape 2.000 de locuitori ai comunei Rusca Montană, care-și doresc, așa cum este și firesc, străzi asfaltate, sistem de canalizare și apă potabilă la robinete.

Cinci proiecte au fost depuse pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” de Primăria Rusca Montană, în vederea atragerii a 75 de milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii locale.

„Am depus cinci proiecte pe noul program de investiții al Ministerului Dezvoltării. Este vorba despre reabilitarea și extinderea rețelei de apă, introducerea sistemului de canalizare în comună, modernizarea drumului Ciotorog, de opt kilometri, care unește județele Caraș-Severin și Hunedoara, precum și alte două proiecte ce au în vedere modernizarea drumurilor laterale. Practic, dacă am primi finanțare pentru ambele proiecte, am avea asfaltați 15,4 kilometri de străzi. Însumate, toate cele cinci proiecte depuse de administrația noastră ajung la 75 de milioane de lei. Rămâne însă de văzut câte dintre ele vor fi eligibile și vor intra la finanțare. Noi ne-am dori foarte mult să rezolvăm, în primul rând, cu apa și canalizarea. Astea ar fi prioritare.”, ne-a declarat primarul comunei Rusca Montană, Sergiu Toma.