FOTO. Drum de balast și piatră, asfaltat de autorități. Legătură mai rapidă cu A1 pentru timișenii din zona Secaș

crivobara vizma 4

Consiliul Județean Timiș a recepționat lucrarea de asfaltare a drumului dintre localitățile Crivobara și Vizma, aflat în nord-estul județului. Până acum, structura drumului era din balast și piatră.

Sectorul nou asfaltat își are originea în drumul județean DJ 609A, la intrarea în localitatea Crivobara dinspre Secaș și face legătura cu intravilanul localității Vizma. Drumul are o lungime de 4,4 km, iar valoarea contractului a fost de aproximativ 6,7 milioane lei inclusiv TVA. Finanțarea a fost asigurată din bugetul județului. În urma investiției, accesul timișenilor din zona Secaș la DN6 și A1 este mai facil.

crivobara vizma 3

„Noi, în Timiș, avem una dintre cele mai mari rețele de drumuri județene din țară, de aproape 1.300 km. În proporție covârșitoare, acestea sunt asfaltate, însă mai avem zone unde se circulă pe drumuri de piatră. Îi asigurăm de timișenii care încă nu au asfalt că vom ajunge și la ei în localitate. Prioritizăm investițiile în funcție de impactul lor în comunitate, însă ne dorim să ajungem peste tot unde nu avem încă o infrastructură potrivită unui județ european.”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

crivobara vizma

Pentru siguranța rutieră, în curbele periculoase și pe anumite zone cu risc crescut de accidente s-a montat parapet metalic. În plus, s-au realizat 12,10 km de marcaje rutiere și s-au amplasat indicatoare rutiere. Podețele existente, deteriorate, au fost demolate și înlocuite cu unele noi, s-a amenajat acces către locuințe, s-au decolmatat și reprofilat șanțurile existente, iar unde a fost necesar, acestea au fost demolate și reconstruite. Garanția de bună execuție este de 36 luni.