Apa curge, politicienii rămân! Liberalii acuză PSD-ul că a căpușat și furat societatea de apă și canal a Lugojului

Incertitudinile ce planează asupra operatorului local de apă-canal, Meridian 22, la care se adaugă și situația în care se află stația de epurare a apelor menajere din Lugoj au dat o nouă ocazie principalei forțe politice din Lugoj, aflată în opoziție, pentru a-și ataca rivalii politici.


Claudiu Buciu, președintele PNL Lugoj, a anunțat că Meridian 22 nu a obținut licența de operare, ceea ce în opinia lui va duce la falimentul societății de apă-canal a orașului. „Meridian nu a primit licența de funcționare din partea ANRSC. Din cauza faptului că Boldea a cheltuit 6 milioane de euro pentru «modernizarea» stației de epurare, fără ca aceasta să mai poată fi pusă în funcțiune, aducând-o într-o stare mai proastă decât înainte de a începe lucrările de modernizare, Meridianul nu a putut obține licența de funcționare. Neobținerea licenței duce la rezilierea contractului de delegare a gestiunii dintre Municipiul Lugoj și Meridian, soarta angajaților fiind în mâna vinovaților. Neobținerea licenței este consecința directă și exclusivă a faptului că stația de epurare nu funcționează, fapt datorat competențelor lui Boldea în a urmări cum sunt cheltuiți banii publici. Boldea și cei de la PSD și-au îndeplinit încă un obiectiv în planul de a distruge Lugojul. Din păcate pe pesediști i-a interesat doar să căpușeze Meridianul, nu să-l facă rentabil. Singurii care vor avea de suferit vor fi angajații Meridian”, a declarat președintele PNL, Claudiu Buciu. Retorica anti PSD a crescut și mai mult după ce Florin Iovescu, directorul interimar al Meridian 22, a postat un „drept la replică” în care a anunțat că va face publică licența.

„Referitor la intoxicările publice repetate, postate de președintele PNL Lugoj, domnul Claudiu Buciu, sub rezerva dreptului la replică, doresc să aduc la cunoștința lugojenilor că Meridian 22 SA Lugoj va face publică Licența de operare pentru activitatea de apă și canalizare, exprimându-ne în același timp convingerea că Meridian 22 SA Lugoj este și va rămâne și în continuare a lugojenilor. Pe cale de consecință cu atât mai mult nu se pune problema rezilierii actualului contract de delegare încheiat pe 5 ani cu Primăria Lugoj, iar toți cei 160 de salariați ai societății își vor desfășura în continuare activitatea de zi cu zi, locurile de muncă ale acestora nu sunt și nu vor fi sub nici o formă periclitate”, a arătat Florin Iovescu, director interimar al Meridian 22.


Drept răspuns, PNL îi numește „hoți” pe cei din PSD, nominalizându-i pe Francisc Boldea (primarul Lugojului), Nicu Bădina (consilier județean) și Călin Dobra (președintele Consiliului Județean Timiș). „Florin Iovescu, în loc să spuneți că veți arăta lugojenilor licența ANRSC pentru Meridian, mai bine le-ați arăta-o. De povești ne-am săturat toți. În loc de amăgiri, mai bine ne-ați spune de ce semnați contracte de pază cu firmele controlate de Petrică Balint, șeful de campanie electorală a lui Boldea. La fel, mai bine le spuneți lugojenilor de ce ștrandul de pe insula din Cotul Mic (care este în proprietatea Meridian) este administrat de firma familiei președintelui Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. Mai bine le spuneți lugojenilor de ce Nicu Bădina a vândut ani de zile uleiuri industriale către Meridian, în timp ce era consilier local la Lugoj, iar soția sa, cenzor la Meridian. Sau de ce toți PSD-iștii și-au angajat familiile și amantele la Meridian. Ori poate ne spuneți dacă PSD a plătit Meridianului transportul «protestatarilor» PSD la mitingul pro Dragnea”, a arătat Claudiu Buciu.