Dați dispăruți! Peste 15.000 de lugojeni nu ies la socoteală la plata gunoiului

Numărul insuficient de europubele din cartierele de blocuri lugojene, reclamat în dese rânduri de locatari, au ca principală vină chiar pe cei care sesizează situațiile. Asta pentru că există mari neconcordanțe între numărul de persoane declarat la semnarea contractelor și situația reală din teritoriu.

La o primă verificare a societății ce se ocupă de salubrizarea orașului Lugoj, între cantitatea de gunoi produsă și colectată și numărul de locatari declarat există o diferență de minimum 15.000 de persoane. Din acest motiv, Retim va demara o campanie de verificare a contractelor încheiate la nivel de Lugoj, pentru a vedea de unde apare diferența respectivă. Zonele cele mai afectate sunt cartierele de blocuri, acolo unde apar și problemele cu europubelele insuficiente. Pubelele se împart în funcție de numărul de persoane contractate, 19 la o pubelă de 240 de litri, care se ridică de două ori pe săptămână.

„Noi, conform contractului, livrăm pubele în funcție de numărul de persoane înregistrate. Unde apar probleme? Acolo unde se declară mai puțini decât sunt și de aceea am pornit la inventarierea contractelor și a persoanelor din Lugoj. Avem pe cineva care se ocupă deja de acest lucru, pentru că deși aproape am semnat toate contractele, am constatat că ne lipsesc vreo 15.000 de persoane. Și nu sunt plecați din oraș pentru că se produce gunoi. Astfel că e normal ca, dacă eu am un contract pe un bloc pentru 50 de persoane și acolo locuiesc 80, să nu fie pubele suficiente pentru gunoi și acesta să dea pe afară”, a declarat Laurențiu Avram, responsabil de zonă Retim.

Pentru a evita acest gen de situații, societatea de salubrizare a suplimentat europubelele, însă soluția stă în inventarierea corectă a numărului de locuitori existenți.