Economii redistribuite! Primarul Francisc Boldea vrea 12 milioane de lei pentru branșamente la rețeaua de apă

Autoritățile lugojene, în frunte cu primarul Francisc Boldea, s-au deplasat la București, pentru o serie de discuții programate la Ministerul Dezvoltării și Ministerul Apelor.

Subiectul principal a fost legat de redistribuirea unei sume de 12 milioane de lei, bani rezultați dintr-o economie realizată la lucrările de introducere a rețelei de apă și canalizare în municipiu. Cum primarul Francisc Boldea nu vrea să piardă acești bani, a înaintat o solicitare Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin care banii respectivi să fie alocați pentru realizarea de branșamente.

„Am realizat o economie de 12 milioane de lei, după lucrările la canalizare și la rețeaua de apă. Am vrea ca anul viitor acești bani să fie distribuiți către introducerea branșamentelor la populație. Noi am făcut deja peste 2.000 de branșamente gratuite la case. Omul a plătit o dată pentru branșarea la rețeaua orașului, iar a doua oară, la schimbarea rețelei, am considerat normal să plătim noi. Ca atare, pentru cele 16.000 de case și apartamente rămase, este necesară o sumă mare și cu cele 12 milioane am rezolva o parte importantă din oraș”, a declarat primarul Francisc Boldea.

Francisc Boldea spune că a mai solicitat bani pentru forajul termal la 1.000 de metri adâncime, din care să fie alimentat ștrandul municipal, programat pentru deschidere anul viitor.