„Apa, canalul și gazul sunt prioritare! Nu stadioanele cu doi spectatori”

Este de părere primarul comunei Ocna de Fier, care așteaptă un răspuns favorabil din partea ministrului Attila Cseke pentru proiectul depus în parteneriat cu administrația din comuna vecină.

În urmă cu un an, primarul comunei Ocna de Fier, Petru Petrișor Panescu, (PNL) și cel din Dognecea, Remus Rof, (PSD) depuneau la Ministerul Dezvoltării, pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, un proiect comun pentru infrastructura de gaze naturale, înființare rețea. O investiție de pe urma căreia ar urma să beneficieze peste 3.000 de cărășeni, și timișoreni deopotrivă, având în vedere că, în ultimii ani, pe raza celor două comune și-au cumpărat case de vacanță mai mulți cetățeni din județul vecin.

„Eu am mari speranțe în acest proiect și cred că va fi finanțat până la urmă, deși lucrurile merg greoi. Dar cred că este în avantajul tuturor, pentru că dacă aduci gazul în mediul rural, se termină și cu tăiatul pădurilor. Proiectul a fost depus în parteneriat cu Primăria Dognecea. Este printre primele proiecte depuse pe  «Anghel Saligny», iar dacă ni se alocă finanțarea, vom fi legați de conducta care trece prin Bocșa. Avem totul aprobat, avizele necesare, doar finanțare ne lipsește. Finanțarea este mare, dar dacă dau bani pentru apa și canal, trebuie să dea și pentru gaz. Până la urmă, apa, canalul și gazul au prioritate, și nu stadioanele de fotbal cu doi spectatori.”, consideră primarul comunei Ocna de Fier, Petru Petrișor Panescu.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

 

banner maxagro