Ceaunul și grătarul, zilele comunelor și rugi, finanțate de CJ Timiș în 2023

rugaa

110 evenimente culturale organizate anul acesta de autoritățile locale din Timiș primesc finanțare prin programul TimCultura. Între acestea se numără festivaluri gastronomice, diverse baluri sau rugi comunale.

Administrația județeană a publicat lista cu toate evenimentele culturale pe care le va finanța prin TimCultura în anul Capitalei Europene a Culturii. În total sunt disponibili 7,2 milioane de lei.

La capitolul „Manifestări culturale realizate de autoritățile locale”, lista cuprinde 110 evenimente. Valoarea totală a finanțării alocate acestora este 1,3 milioane de lei. Între aceste evenimente culturale se numără zilele comunelor și a orașelor, festivaluri folclorice, dar și Balul portului popular (Voiteg), Festivalul Lubeniței de la Gottlob, Roadele Toamnei (Giera), Sărbătoarea Pâinii (Foeni), Festivalul ceaunelor și a răchiei (Bethausen), Competiție gastronomică „Ceaunul și grătarul” 2023 (Deta), Balul seniorilor (Voiteg) sau Hramul Bisericii Ortodoxe Sârbe (Parța).

În total, 220 de proiecte dintre cele depuse au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Cea mai mare sumă prin program va merge către organizarea Flight Festival. Sume importante vor fi alocate și Festivalului PLAI, Magnetic Festival, Smart Diaspora 2023, Vest Fest, Codru sau FILTM. Sunt și evenimente care au rămas fără finanțare. Între acestea – TESZT, Embargo sau Ceau, Cinema!.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Lista tuturor proiectelor finanțate poate fi consultată aici.

Administrația județeană va mai deschide în perioada următoare patru apeluri de finanțare, prin Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, unde sunt disponibili spre accesare 6,65 de milioane de lei, bani de la Ministerul Culturii pentru anul Capitalei.

banner maxagro