Anul școlar a început, tabletele elevilor din comuna Răcășdia sunt încă pe drum

Răcășdia
mbmr 1000x100

Necesarul de tablete pentru elevii din localitățile Răcășdia și Vrăniuț se apropie de 200 de bucăți. Primarul Mirco Lechici spune că a înaintat demult solicitarea către forurile decidente, dar expedierea a fost întârziată.

Aceste instrumente de studiu sunt preconizate să sosească în următoarea perioadă alături de alte echipamente IT cerute. Este vorba despre table inteligente și laptopuri pentru cadrele didactice. În ambele localități ale comunei există forma de învățământ primar, gimnazial, dar și grădiniță. La cele două școli, în clasele 5-8 învață și elevi din localitățile învecinate – Ciuchici și Nicolinț, care sunt transportați zilnic cu cele două microbuze școlare ale Primăriei.

Șeful autorității locale așteaptă suplimentări de fonduri pentru realizarea anvelopării unității școlare din Răcășdia în scopul eficientizării energetice, clădire care are nevoie și de amenajări interioare, toalete și alte dotări. La Vrăniuț a fost amplasată la o distanță mică de clădirea școlii o toaletă ecologică, rezolvându-se astfel o problemă stringentă.

gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Muzeul TM

Primarul Mirco Lechici și-a exprimat speranța ca localnicii să aprecieze o lucrare foarte importantă pentru comunitate finanțată de Agenția Fondurilor de Mediu în baza unui proiect în valoare de 440.000 de lei și care a fost finalizată recent. Astfel, au fost montate 388 de lămpi în localitățile Răcășdia și Vrăniuț, urmând ca după amplasarea a două sisteme inteligente de telegestiune și racordare, să fie făcută proba pentru iluminatul stradal la o dată stabilită împreună cu reprezentanții Enel distribuție.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/