Anul fără glorie: Timișoara Saracens a pierdut dramatic finala mică a campionatului de rugby

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Rugbyștii de la Timișoara Saracens au pierdut la scorul de 20-19 și finala mică a campionatului, jucată la Bârlad, cu CSM București. Finalul a fost decis de un moment controversat, în care formația din capitală a primit un eseu de penalizare. Pentru bănățeni, se încheie cel mai dificil sezon din ultimii ani, unul în care au ratat toate obiectivele.

Formația din capitală a deschis scorul în urma unei lovituri de pedeapsă transformată de Vlaicu. Timișoara a preluat apoi conducerea, după un eseu marcat de Jack Umaga, rămas netransformat. Adversarii au revenit la conducere după o altă lovitură de pedeapsă transformată de Vlaicu, astfel că la pauză, bănățenii au intrat conduși cu 6-5. La reluare jocului, CSM-ul și-a mărit avantajul după un eseu marcat de Tangimana și transformat de Vlaicu. Bănățenii au primit însă un eseu de penalizare.

Finalul de meci a fost unul dramatic. Timișoara a răsturnat scorul la 13-19 în favoarea lor după un alt eseu marcat de Manumua și transformat de Samoa. Bănățenii au primit apoi mai multe cartonașe. Minutele jucate în inferioritate și-au spus cuvântul. Până la urmă, CSM București a primit un eseu de penalizare acordat destul de controversat și astfel și-a adjudecat medaliile de bronz.

După aproape un deceniu de dominare a rugby-ului românesc, Timișoara bifează un sezon fără niciun trofeu, după ce anterior, a fost deținătoarea titlului.