Chiar dacă lucrările din cadrul proiectului „Alimentare cu apă Gârnic” sunt în toi, acest lucru nu va reprezenta o piedică în calea turiștilor dornici să petreacă câteva zile înconjurați de natură, începând cu mijlocul acestei luni, a dat de înțeles edilul comunei din Clisura Dunării, Nicolae Tismănariu.
„Coloana de apă veche încă funcționează. În momentul în care proiectul va ajunge la finalitate vom da drumul la sistemul nou și îl vom închide pe cel vechi. Cei care ne vor călca pragul nu vor fi deloc afectați de lucrările în derulare.”, a explicat edilul pentru expressdebanat.ro.
Care sunt așteptările pe segmentul turistic în 2020?
La fel ca ceilalți primari din Clisura Dunării, șeful administrației publice locale din Gârnic nu a putut să rămână indiferent față de dezechilibrul creat în turism din cauza noului coronavirus, însă speră ca lucrurile să capete o altă turnură odată cu relaxarea măsurilor impuse de autorități, asta pentru ca oamenii să-și poată face concediile în restul lunilor din sezon, mai ales că primul „tren” a fost deja ratat (concediile din perioada sărbătorilor pascale, precum și cele cu ocazia zilei de 1 Mai).
„Comuna noastră este vizitată anual de 6.000-8.000 de turiști, iar aceste cifre sunt în creștere. Totodată, cred că anul acesta turismul rural va avea prioritate deoarece oamenii vor prefera natura, locurile izolate, drumețiile în detrimentul călătoriilor în afara țării, acolo unde situația creată de COVID-19 este încă incertă. Pe de altă parte, prețurile din România sunt mult mai atractive comparativ cu cele din afară. La Gârnic, spre exemplu, sumele scoase de vizitatori din buzunar pentru câteva zile de relaxare sunt modice. Există persoane care de zece ani vin și se cazează la aceeași familie. Vin chiar de două ori pe an. Sunt încântați atât de frumusețile și obiectivele locului, cât mai ales de bucatele tradiționale de aici.”, a mai subliniat primarul.