Poiana Mărului – o bucățică de Rai doar pentru turiști. Unii localnici își bat joc de zona minunată în care trăiesc

Persoane certate cu bunul simț au reușit încă o dată să demonstreze că protecția mediului înconjurător este doar pentru oamenii civilizați care se gândesc la viitorul copiilor lor. Țiglele vechi de pe casa unui cetățean din Poiana Mărului au ajuns direct pe malul lacului.

Dragoș Curelea, un ecologist convins, dar și proprietar de pensiune turistică la Poiana Mărului și președinte al USR Caransebeș, a postat pe pagina de Facebook o imagine cu lacul de la Poiana Mărului în splendoarea lui, știrbită de un morman de țigle vechi aruncate de un localnic certat cu legea.

Nu cred că a venit cineva de la Timișoara să arunce țigla de pe casă pe malul lacului, cu toate că a băut o timișoreană la final. Rușine, dragilor, suntem o mână de oameni în această bucățică de rai, numită Poiană Mărului și ne batem joc de ea!”, spune Dragoș Curelea.

Contactat telefonic, primarul comunei Zăvoi, Doru Cîrdei, ne-a precizat că se va aplica amendă celui care a aruncat materialele rezultate din construcție:

Am văzut și eu postarea, nu este greu să-l identifici pe cel care și-a schimbat țigla pe casă, astfel că va fi aplicată amendă cu obligativitatea ridicării gunoiului”, ne-a declarat Doru Cîrdei, care a mai specificat că personal va urca la Poiana Mărului pentru a rezolva această problemă. Doar în această primăvară alți trei cetățeni care și-au aruncat gunoiul pe marginea lacului au fost avertizați, fiind la prima abatere și urmăriți până când au făcut curățenie în zonă.