„Anul acesta aşteptăm sărbătorile în linişte, fără prea multă extravaganţă pe la saloanele de înfrumuseţare”

Dacă, până anul trecut, apropierea sărbătorilor de iarnă, cu atât mai mult a petrecerii de Revelion, le găsea pe reprezentantele sexului frumos preocupate de ținută, look și coafură, pandemia pare să fi răsturnat întregul set de valori în acest sens, lucrurile materiale și, de cele mai multe ori, trecătoare fiind acum surclasate de dorința de a petrece mai mult timp în sânul familiei, acolo unde izvorăște adevărata bucurie, liniște și pace sufletească.

„Cred că singurul lucru bun din această pandemie se referă la ideea de a renunța nu la măștile pentru protecție sanitară, ci la măștile pe care le afișăm zi de zi în societate. În calitate de consumatori a tot ceea ce ne livrează mass-media, dar mai ales ceea ce preluăm de la așa-zisele modele din showbiz, cred că am luat-o razna de tot. Am ajuns să copiem stilul de viață al altor persoane, să ne dorim luxul celor pe care îi vedem la TV. Și, da, anul acesta totul va fi altfel, dar un altfel așa cum ar trebui să fie. Vom aștepta sărbătorile în liniște, fără prea multă extravaganță pe la saloanele de înfrumusețare, fără curse contra cronometru prin malluri pentru cea mai scumpă și opulentă rochie. Adică, la ce folos? Nu mergi la restaurant și atunci pentru ce să investești? Ca să te vadă părinții, bunicii? Oricum, ei te știu cum ești de fapt și, cu siguranță, se bucură că, în sfârșit, ai coborât cu picioarele pe pământ. Da, nu spune nimeni, chiar e foarte bine că saloanele de make-up, cosmetică funcționează întrucât nu trebuie să renunțăm la îngrijire și sper că acest segment sunt nu mai fie nevoit să-și închidă porțile. Dar, repet, tot ceea ce este prea mult strică.”, a declarat o tânără în vârstă de 31 de ani.

leader board 728 x 90 px

Tot pentru a sublinia că orice lucru dus la extrem nu face altceva decât să scoată în evidență ridicolul, mai ales în contextul unei situații atipice, iată cum vede o mămică, în vârstă de 29 de ani, din orașul de la malul Dunării, pregătirile în vederea sărbătorilor de iarnă:

„În general, saloanele de înfrumusețare sunt indispensabile pentru procedurile pe care nu le poți efectua acasă. La fel și frizeriile. Dacă nu ești specializat în domeniu și vrei să mânuiești foarfeca de unul singur, riști să porți căciulă până în primăvară. Asta în cel mai bun caz. Dincolo de aceste aspecte, chiar nu văd rostul unei preocupări vizavi de opulență anul acesta. Situația este cum este și ar fi culmea, de Crăciun, spre exemplu, atunci când oala cu sarmale fierbe pe aragaz, să te afișezi în rochie de catifea. Adică, tu stai lângă acei aburi, cu un coc care ușor, ușor numai coafură interesantă nu mai e, iar make-up-ul și genuțele mai că nu ajung în oala cu mâncare. Vă imaginați ridicolul? De aceea am spus și repet că fiecare lucru trebuie gândit. Atunci când situația îți permite, evident, ținuta și celelalte lucruri trebuie să meargă mână în mână, dar, astăzi, acum, consider că atenția noastră trebuie să se-ndrepte spre acele momente cu adevărat importante și de preț în viața noastră. Totodată, nădăjduiesc ca tot ce am învățat acum să nu fie dat uitării după ce depășim perioada pandemică”.

Sursa foto pricipal: photo-art.ro.

Sursa foto: premiercatering.ro.