Anul 2017 va fi un an al curățeniei și al strategiei! „Vom elimina tot ce înseamnă vechi!”

Chiar dacă nu știe încă exact care va fi bugetul localității pentru anul 2017, primarul Adrian Torma nu pare optimist. Știe deja că banii vor fi prea puțini pentru investiții majore, dar își face planul pentru anul în curs, astfel încât să poată aduce schimbări vizibile la nivelul orașului.

Adrian Torma vrea să schimbe aspectul orașului pe care îl conduce, chiar dacă știe că bugetul din acest an nu va fi unul care să permită intervenții de amploare. Edilul-șef este decis să găsească soluții, fiind dispus chiar să acceseze credite bancare, dacă situația o va impune. „Bugetul pentru 2017 este în lucru. Din păcate, îl avem și noi ca toți primarii de localități din România. Puține resurse ne rămân pentru investiții din bugetul propriu. Avem probleme chiar la a cofinanța proiectele noastre. Suntem dispuși să ne asumăm, dacă există oportunitatea unor proiecte care să fie finanțate, accesarea unor credite bancare, pentru că Primăria Moldova Nouă mai are posibilitatea de a accesa credite bancare”.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Torma adoptă zicala „iarna car și vara sanie”, așa că primarul de la malul Dunării vrea, în primul rând, să se asigure că, în următorul sezon rece, se va putea baza pe utilaje de calitate cu care să deszăpezească străzile. Totodată, primarul pune accent pe curățenie, atât în ceea ce privește colectarea deșeurilor, cât și spații verzi amenajate corespunzător. „Banii pe care îi avem îi direcționăm spre cofinanțarea proiectelor mari, fie că sunt pe fonduri europene, transfrontaliere sau guvernamentale, dotarea Serviciului de Gospodărie Locală cu utilaje pentru a nu mai întâmpina probleme la nivel de deszăpezire și de igienizare a orașului, dotarea cu spații corespunzătoare pentru deșeurile menajere, acele căsuțe pentru containere și pubele la nivel de străzi unde oamenii stau la casă și micile amenajări legate de parcuri degradate, alei degradate, zone care necesită o intervenție urgentă. Anul 2017 va fi, în primul rând, un an al curățeniei și al strategiei. Vom elimina tot ce înseamnă vechi, inclusiv ca spații verzi (arbuști îmbătrâniți, arbori îmbătrâniți) pentru a face loc unor spații verzi noi, dotate corespunzător și la norme europene”, este decis primarul Torma.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/