Antreprenorii din Regiunea de Vest vor beneficia de finanțare nerambursabilă, cu sprijinul CCIA Timiș! Care sunt firmele care vor fi subvenționate?

În calitate de partener coordonator al Proiectului „SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale”, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș se apropie de etapa finală a procesului de înființare a celor 25 de start up-uri ale căror planuri de afaceri au fost selectate spre finanțare.

Printre primele firme care au semnat contractul de subvenție se numără următoarele: DOLABI WOOD FACTORY SRL, firmă specializată în producție de mobilier de lemn, cu precădere a mobilierului la comandă, unicat, personalizat; CONSONANCE STUDIO SRL, studio de înregistrări audio și editare muzicală; FOTO COLORATA SRL, firmă centrată pe activități fotografice; LOWBYTE SOFTWARE SRL, care se ocupă de realizarea de software pentru planificarea sau proiectarea de sisteme de calculatoare, incluzând sisteme software și implementarea acestora și CAMERA PICTURES 2019 SRL, care oferă servicii de producție cinematografică, video și programe de televiziune pentru societăți comerciale sau televiziuni din mediul online.

Acest proiect este derulat de CCIA Timiş, în parteneriat cu S.C. GAPA S.R.L. și se adresează persoanelor care intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban și care au domiciliul în unul din cele patru județe ale Regiunii Vest.

Proiectul vizează stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competențe antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratică pentru 44 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane, activități de mentorat pentru 44 de persoane, crearea și sprijinirea în vederea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de muncă.

Finanțarea este nerambursabilă în proporție de 100%, iar valoarea finanțării este de aproximativ 6,4 milioane de lei.

Sursa foto: itpro.co.uk