O zi ca-n America la Ghiroda. Timișoara 89ers și Reșița Locomotives dau bătăliile finale din campionatul de fotbal american

Stadionul „Emilian Pavel” din Ghiroda va bifa sâmbăta aceasta o premieră cu care nu se pot lăuda multe localități mici din România. După ce locațiile stabilite anterior au căzut pe ultima sută de metri, finalele RoBowl X ale campionatului național de fotbal american au fost mutate în comuna din nord-estul Timișoarei.

Organizatorii ar fi dorit ca finala mică și finala mare a competiției interne de fotbal american să se dispute la Brașov, pe Stadionul Tineretului. Arena nu a mai fost însă disponibilă, iar lucrurile s-au reorientat extrem de rapid. Comuna Ghiroda a acceptat să fie gazda RoBowl X, mai ales că un jucător al Timișoarei 89ers este originar din localitatea Giarmata Vii, de pe raza aceleiași comune. De altfel, echipa timișoreană va și avea rolul de club organizator al celor două finale. 89ers au și experiență la organizare de finale, deoarece au mai făcut asta în 2014, pe Stadionul „Dan Păltinișanu”.

Evenimentul de la Ghiroda va fi unul cu acces liber. Reșița Locomotives va juca finala mică cu Cluj Crusaders, sâmbătă dimineața, de la ora 10.00. Finala mare, dintre Timișoara 89ers și Bucharest Rebels, va avea loc seara, de la ora 19.30. Așadar, o parte a meciului se va juca cu nocturna aprinsă. La inaugurarea stadionului renovat din Ghiroda, în 2017, s-a mai jucat în nocturnă, dar fotbal. Atunci, fostele glorii ale naționalei României au jucat un meci demonstrativ.

Sursa foto: facebook.com/bazasportiva.emilianpavel