Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş și Central European Cooperation Zone Budapesta (CECZ) au organizat un eveniment de prezentare a celui mai mare târg de afaceri din Europa Centrală și de Est: CHINA BRAND FAIR 2019, care va avea loc în perioada 3-4 iunie, la Budapesta. Oamenii de afaceri bănățeni, interesați de eventuale parteneriate cu firmele chinezești, sunt invitați să participe la acest târg de business, unde vor avea prilejul de a intra în contact direct cu firmele respective.
CHINA BRAND FAIR 2019 (fost CHINA SMART EXPO) Budapesta reprezintă unul dintre cele mai mari și complexe evenimente din această zonă a Europei, care cuprinde expoziții, prezentări de firmă, conferințe tematice și întâlniri de afaceri de tip B2B, devenind astfel o platformă de întâlnire a producătorilor, exportatorilor și importatorilor din China cu oamenii de afaceri din țările europene.
CHINA BRAND FAIR este găzduit la Budapesta de 5 ani, iar anul acesta vor avea loc 3 evenimente cu teme diferite. Unul se concentrează pe ajutarea expozanților chinezi să găsească cumpărători în regiune, altul constă într-un târg de servicii care se axează pe turism, cooperare, copyright, educare și o cooperare în domeniul medicinei, iar a treia parte este reprezentată de târgul de exporturi, încercând să ofere posibilitatea companiilor de aici să își vândă produsele în China.
În acest an, România este cel mai important partener din cadrul programului, fiind așteptați 300 de vizitatori și 10 expozanți din țara noastră. Firmelor din România le vor fi oferite standuri gratuite pentru a-și prezenta produsele, având ulterior posibilitatea de a-și încărca oferta pe site, astfel încât toți cumpărătorii chinezi să poată căuta continuu în baza de date română dacă vor să cumpere specialități, mâncare, produse agricole, cosmetice românești și vor găsi acolo datele de contact ale furnizorilor români.
Acest eveniment de promovare a fost prezentat de directorul CECZ Budapesta, Nancy Jin, Zsuzsanna Gal, director de dezvoltare CSCZ Budapesta și Sandor Rusz, președintele Casei Româno-Chinezești.
„Ceea ce face CECZ sau eu ca reprezentant al lor în România, al Casei Româno-Chineze, e să punem la masa discuțiilor firme românești cu firme chinezești. Mai departe depinde de ei dacă business-urile se realizează sau nu. Cu trecerea timpului, neîncrederea, frica de a face business cu chinezii scade tot mai mult, cu cât acest Central European Cooperation Zone, care e finanțat de Ministerul Economiei din China, trăiește din banii chinezilor, această firmă are o baza de date verde și orice firmă românească sau din centrul și estul Europei care dorește să facă un mic business cu o firmă chinezească poate să apeleze la CECZ gratuit și poate obține o firmă cu care să colaboreze în domeniul în care dorește și care este 100% sigură, care nu prezintă riscuri de neplată sau orice fel de riscuri”, spune Sandor Rusz, președintele Casei Româno-Chinezești.