Antrenorii campionilor nu au nici un merit!

Gimnaştii reşiţeni Daniel Rădeanu şi Andrei Groza sunt cei mai buni juniori ai României şi evoluează în prezent la Lotul Naţional de la Bistriţa. Deşi drumul lor spre performanţă a pornit din sala de gimnastică reşiţeană, antrenorii care le-au îndrumat primii paşi nu se bucură astăzi de aprecierea cuvenită.

În topul celor mai buni sportivi din 2011 întocmit de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin se regăsesc pe locurile doi şi trei gimnaştii Daniel Rădeanu şi Andrei Groza, iar reuşitele anului precedent îi fac pe cei doi să conteze pentru Londra 2016. Legitimaţi la Clubul Sportiv Şcolar Reşiţa, gimnaştii se pregătesc în prezent la Bistriţa, alături de Lotul Naţional. Deşi punctele obţinute de sportivi ar fi trebuit să conteze în topul antrenorilor pentru profesorii care i-au pregătit la Reşiţa, Robert Bălan şi Ioan Balinţ, aceştia nu se regăsesc în clasament. „Cei doi se pregătesc de patru ani de zile la Centrul Olimpic de Juniori de la Bistriţa. Cu părere de rău trebuie să spun că antrenorii de la Reşiţa nu au niciun merit în aceste participări. Ei sigur sunt sportivii Clubului Sportiv Şcolar  Reşiţa, dar nu au mai văzut sala de la Reşiţa decât în vacanţă pentru că se pregătesc la Bistriţa”, a spus Ioan Stan, directorul Clubului Sportiv Şcolar.
Mai mult, potrivit acestuia, singurii care merită apreciere pentru performanţele reşiţenilor sunt antrenorii lor actuali. „De fiecare dată la campionatele naţionale la finale când merg şi mă întâlnesc cu antrenorii de acolo nu uit să le mulţumesc pentru ce fac pentru sportivii reşiţeni şi faptul că i-au dus pe cele mai înalte culmi”, a adăugat Ioan Stan.
Părerea este împărtăşită şi de directoarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin. „Mi se pare normal să-i amintim şi pe antrenorii care i-au descoperit, dar pentru aceste medalii ei nu au avut niciun merit, pentru că nu i-au antrenat nici o zi pe gimnaşti”, a spus Liliana Dacica. Chiar şi meritele lui Nicolae Constantin, antrenor care este primul în top datorită luptătoarei pe care o pregăteşte, au fost puse sub semnul întrebării. „Pe locul întâi este Nicolae Constantin, antrenorul de acasă al Alinei Vuc. E un rezultat bun pentru el, dar să nu uităm că Alina în mare parte din an şi participarea la Campionatele Mondiale le-a efectuat cu antrenorii de la Sfântu Gheorghe, care au pregătit-o la lotul naţional”, a precizat Ioan Stan. Dacă aşa stau lucrurile, atunci ce motivaţie mai au aceşti antrenori să caute talente şi să formeze sportivi de mare valoare?!

Nimeni nu neagă că ei au fost descoperiţi la Reşiţa, că s-au pregătit la juniorat aici, dar de acum mulţi ani înainte nu se vor mai pregăti la Reşiţa şi nu va fi nici Bălan, nici Balinţ antrenorul lor. Nici nu au comentat pentru că nu au primit premii. Nici la campionate, la premiere, nu a stat Robert Bălan lângă Rădeanu”, Ioan Stan, preşedinte CSS

Comments

 1. Adrin D says:

  CE va mai mira oamani buni, in tara asta se poate orice.
  Nu observati ca si-au propus sa distruga tot, nu mai conteaza nimic in orasul asta.
  Nu e primul caz unde antrenorii din Resita sunt decimati, atata timp cit totul se discuta in FAMILIE, asteptati-va la orice.
  Anul trecut parca Ilie ENE era faultat, dar dupa valuri mari l-au premiat si pe el saracul cu locul 3.
  Deci in concluzie “Daca DACICA nu e …..nimic nu e”

 2. vali says:

  ” DOMNII ” din conducerea sportului ( gimnasticii ) Resitean sa mearga la o Scoala Generala sa ia doi elevi de 14 ani, sa-i trimita la Bistrita 4 ani si in 2016 au 4 gimnasti care merg la Londra si vor reprezenta tot CONDUCEREA SPORTULUI RESITEAN ……… NU ?. eu asa am inteles!!!!!

 3. ... says:

  Akum se pune problema antrenorilor kare au sprotivi kare se antreneaza la lot, kand pe primele 3 lokuri nu se afla clasat niki un sportiv de-al antr adrian dakika. in topurile anterioare de ce nu s-a mai pus problema asta? kand adrian dakika avea sportivi care erau printre primii 3 sportivi ai topului. atunci nu mai conta k majoritatea sportivilor acestuia se pregateau in lotul national d ani de zile? nu conta normal, atata tp kat acesta era antrenorul anului. de la antrenorul anului sa ajunga niki in primii 3… acest lukru nu este posibil!

 4. Daniel says:

  Sa intelegem ca la anumite sporturi nu vor lua niciodata premeri antrenorii dupa acesta conducere PDL-ista.
  Ca sa fiu mai explicit, dupa ce vad ca s-a intimplat la gimnastica e si la alte sporturi, la 12-14 ani varfurile merg la loturie nationale, rezultatele notabile la juniori sunt pe la 17-18 ani ,la juniori I sau tineret. La loturi normal ca se pregatesc cu antrenorii de acolo ca de aia se duc acolo sa faca pregatire centralizata, dar rezultatle sunt tot ale Resitei. Deci, in aceasta modalitate de a juriza ,insemna ca nu mai se iau premieri pentru multe sporturi dintre cele olimpic pentru ca ei fac regulile lor ,doar sa le fie lor bine.

 5. florin says:

  pai da, sunt fraieri antrenorii care muncesc. ar trebui sa-i lase pe cei de la directie si pe stan sa-i antreneze. sa vedem atunci ce vor face. face liliana dacica lupte si gimnastica cu ei sau ioan stan. doi penibili dar na…ce sa faca si ei daca PD-L e in tot si in toate

 6. costel says:

  pacat de tara asta. s-a dus dracu din cauza trepadusilor din PD-L. in toate functie de conducere sunt pusi oameni incapabili, care stiu doar sa plece capul si sa fie obedienti. De aceea, începând cu sistemul de sanatate si terminand cu educatia, pedelistii au distrus totul in romania. dar ce conteaza, atata vreme cat banii le intra in conturi.

 7. Adela says:

  Ar fi interesnt sa vezi ce spun sportivii despre direcorul acestui club, sa vezi cita tragere de inima mai au sa traga pentu el. Ar fi interesant sa vada lumea cit conflict este acolo intre oameni, cita minciuna si cita dezinteres pentru sportivi. Sunt multi sportivi acolo care au plect doar din cauza acestui STAN. Citi luptatori au plecat doar anul trecut la CSM?
  Afi la fel de interesant sa vezi domnule jurnalist la ce sume se invart aceste premii, sa nu credeti ca banii sunt luati doar de o persoana, sau doar de persona care castiga. Vad ca marea durere a unora e ca Dacica e doar pe locul 2, mai putini bani!!!

 8. ION says:

  Grabestete IOANE canu mai ai mult de furat si vei da socoteala….Iti bati joc de amaritii de copii ca sa-ti faci tu punga mare …NU-TI AJUNGE CAT AI FURAT OMULE…..FRUNZAVERDE SI-O SIBICA CHIAR SI FRUNZELE MAI PICA daramite tu ……Nu te apuca primavara….

 9. mirela says:

  Domnule profesor,,NOI COPIII ”VA LUAM CA MODELE cemodele sunteti daca nu sunteti corecti cu noi ?Din ce vedem in ziare se arata ca sunteti un HOT ASA E sau mint cei care scriu asa de frumos de dumneavoasra?RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

 10. ANGELA says:

  Ma uit pe poza ta si vad ca ti s-a albit mustata IOANE ,,DEGEABA”
  Tot gunoi ai ramas.

 11. FLORINA says:

  Ai primit si tu ceva STANE sau isi bat joc ceilalti de tine TE baga rau la inaintare EI CU MALAIUL TU CU ……….
  bavo ioane tine-o tot asa .

 12. FLORINA says:

  FACI ECHIPA BUNA CU DOAMNA DACICA IOANE ITI STA BINE CU EA
  NU SE STIE PE VIITOR CE SE POATE INTIMPLA

 13. andrei says:

  Il cunosc pe BALAN dar si pe tine DOMNULE STAN SI DOMNULE DACICA .Cum apare un om care lucreaza si-si face datoria cu simt de raspundere cum ii dati voi in cap .De ce nu ati fost corecti ca se vede pe fata ca ati umblat cu magarii cu acest antrenor care are in fata o cariera ce se intrevede a fi fructuoasa dar abia este la inceput si nu mai poate de voi ca imediat ii dati in cap.era meritul lui balan sa fie pe podium ca e sportivul lui pe locul 2 si cel de pe 3 a lui BALINT .Banul la voi e mai presus de orice.MAI NOU PE UNDE TRECETI VOI PRAPAD FACETI DAR EU CRED CA NU VOR INGHITI GALUSCA CEI 2 ANTRENORI FARA SA IA POZITIE.Unii muncesc si voi luati banii. Prea e pe fata si ce legi aplicati voi si ce reguli de voi create dar cel de pe locul 1 am inteles ca e in aceeasi situatie cu balan deci copilul se antreneaza in prezent in alt club ,,el de ce este pe podium si ceilalti nu?
  RUSINE,RUSINE,RUSINE.Mai este timp ca sa vada cine trebuie si sa se repare nedreptatea Care este meritul lui DACICA ?

 14. bubulina says:

  Stane nu vezi ca esti un catelus mic si ai lins cururi de te doare limba si tot comunist ai ramas. Ce dracu nu auzi ca-ti zanagane linga tine catusele si tot timpenii faci? Imi plaace careul vostru de asi, ati reusit sa terminati tot.

 15. […] Antrenorii campionilor nu au nici un merit! […]

 16. alex says:

  Sunt sportiv in sala aia si vad cum e acolo, am inghitit mult gneziu acolo, daca eu asi fi pe podium nu as merge la premiere din protest pentru ce se intipla. Nici antrenorii nostri sa nu se duca ca sa nu ia nimeni premiile, poate asa o sa fie difari pe viitor