Anina aduce un diplomat din Belarus să-i cunoască potențialul

Însărcinatul cu Afaceri al Republicii Belarus în România, Valery MROCHEK, se va afla mâine în orașul cărășean Anina, unde are programată o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri, după care diplomatul va face câteva vizite la obiectivele turistice din zonă.
Campania de promovare a Aninei în rândul înalților diplomați ai țărilor cu reprezentanță în țara noastră continuă săptămâna aceasta cu vizita unui european a cărui țară poate fi comparată cu un Caraș-Severin la nivel mai mare. Potrivit site-ului specializat turistik.ro, „o treime din teritoriul țării este acoperită de păduri de mesteceni, stejari și brazi, în care mișună animale precum bizoni, elani, căprioare, lupi, vulpi și urși. Se organizează excursii ghidate în natură, ce vă oferă posibilitatea să vă relaxați culegând ciuperci, fragi și plante medicinale. Aveți ocazia să vă cazați într-un sat tradițional și să stați la masă cu o familie de țărani, o experiență ce reprezintă o incursiune în secolul XVIII. O altă „specialitate” a Belarusului sunt stațiunile și salinele, care oferă tratamente naturale pentru diverse afecțiuni”. Vecinii sunt mari și influenți: Rusia, sora mai mare – la est, Ucraina – în sud, Polonia în vest, Lituania și Letonia  – în nord.
Pe pagina de internet romania.mfa.gov.by, care arată care sunt relațiile bilaterale dintre România și Belarus, aflăm că în prezent România are şase entităţi de afaceri care reprezintă interesele economice ale producătorilor din Belarus pe piaţa locală.
1. «MAZ Truck & Bus» – distribuitor de «MAZ»SA, pentru vânzarea şi întreţinerea vehiculelor de pasageri şi comerciale.
2. «Belarus Tractor» – o companie înfiinţată cu participarea financiară a Holdingului«MTZ», pentru vânzarea tractoarelor.
3. «IRUM» – partener «MTZ», pentru asamblarea de tractoare sub licenţă.
4. «Carpat BelAZ Service» – dealer «BelAZ»SA, «Amkodor»SA şi«Belkommunmash»SA.
5. «Lavanda Plus» – reprezentant al «Medical Enterprise Simurgh»SA (Vitebsk).
6. «Mondistar» – dealer «Lidagroprommash»SA, «Bobruiskagromash»SA,«Remcom»SRL şi «Uzina de reparaţii Minoytovsky».