Tristețe mare de Ziua Pompierilor. Doar pensionarii au mai aruncat câte un ochi la standul de la Muzeu!

În avansul zilei de 13 septembrie, pompierii cărășeni au organizat o serie de acțiuni, prin care să le atragă oamenilor atenția că trebuie să respecte anumite reguli ca să prevină tragediile.

De la ora 9.00 și până la 14.00, angajații ISU Semenic au încercat să capteze atenția publicului care a trecut prin fața Muzeului Banatului Montan din Reșița. În paralel, în sala de ședințe a obiectivului, pompierii voluntari păreau foarte plictisiți de prelegerile ținute în ședința de instruire de șefii lor.

Nici măcar trecătorii nu s-au arătat interesați să adreseze întrebări despre muniția expusă pe stand. Pe ici, pe colo, câte un pensionar mai curios s-a oprit să-și amintească de vremurile în care a făcut armata.

Explicația oamenilor focului nu a întârziat să apară. „Copiii sunt în vacanță, ei sunt cei mai receptivi la acțiunile noastre, alții nu prea iau în considerare prevenirea. Adulții, probabil, consideră că nu mai au nevoie de a învăța modurile de prevenire a situațiilor ce pot apărea în județ. Copiii ne apreciază mult mai mult decât adulții. Adulții ne apreciază doar când intervenim, a spus lt. col. Corina Braje, șef-serviciu Protecție, Pregătire și Educație Preventivă a Populației din cadrul Inspecției de Prevenire a ISU „Semenic” din Caraș-Severin.