ANI: „Viorel Ișfan nu este cercetat pentru fals în declarații”

Scriam zilele trecute, în urma unui comunicat de presă al ANI, că Viorel Ișfan, fostul primar din Zorlențu Mare a fost găsit de către Agenție incompatibil și cu fals în declarații. Ce a transmis Agenția?

Acesta a fost găsit deținând un PFA, calitate incompatibilă cu cea de primar. Arătam atunci că Ișfan deținea și o societate comercială și că niciuna dintre ele nu apărea în declarațiile lui de interese din anul 2008. Ceea ce este un fals în declarații. Numai că inspectorii ANI nu sunt chiar așa perspicaci! După ce le-au trebuit 9 ani să-l găsească în incompatibilitate, se pare că mai au nevoie de alți nouă și pentru sesizarea restului neregulilor.

„Conform comunicatului de presă emis în data de 09 octombrie 2017, Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul domnului IȘFAN VIOREL, fost primar al Comunei Zorlențu Mare, județul Caraș-Severin, întrucât în perioada 19 iunie 2008 – 26 februarie 2010, a deținut simultan funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Ișfan Viorel Persoană Fizică Autorizată, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003. În acest sens, menționăm faptul că Agenția Națională de Integritate nu a constatat indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, în cazul domnului IȘFAN VIOREL”, ne-au transmis inspectorii de integritate.

După ce le-am prezentat celor de la ANI informațiile expuse în articol, am întrebat dacă nu este vorba și de fals în declarații, dar, la această solicitare, încă nu am primit răspuns…

CITEȘTE ȘI: S-AU TREZIT! Viorel Ișfan, declarat incompatibil în 2017 pentru fapte din 2008!