ANI îi verifică la sânge pe candidați, înainte să ocupe funcția pentru care intră în competiție!

Toți candidații din data de 5 iunie trebuie să completeze declarații avere și de interese! Agenția Națională de Integritate nu îi iartă și îi va verifică punctual, astfel încât să nu existe probleme.

Potrivit legii, persoanele care candidează pentru funcţiile de consilier judeţean, consilier local, preşedinte al consiliului judeţean sau primar sunt obligate să-şi declare averea şi interesele. Declaraţiile de avere şi interese se întocmesc potrivit prevederilor legale şi vor cuprinde toate datele şi informaţiile solicitate de formular.

Declaraţiile se depun la birourile electorale de circumscripţie, odată cu declaraţia de acceptare a candidaturii, în două exemplare. Nerespectarea termenului pentru depunerea declaraţiilor ori nedeclararea cuantumurilor veniturilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 la 2.000 lei. Agenţia poate declanşa din oficiu procedura de evaluare.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate pot fi consultate Ghidul de completare a declaraţiilor de avere şi de interese, precum şi Ghidul privind incompatibilităţile şi conflictele de interese şi sunt disponibile formularele pentru completarea declaraţiilor de avere şi interese. Pentru a facilita accesul către aceste informaţii, un link către portalul ANI a fost postat şi pe pagina web a Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/