Răzvan și Dani promovează LMF

Matinalii de la Antena 1 sunt, probabil, cei mai celebri foşti elevi ai Liceului Traian Lalescu. Pe lângă aceştia, într-un clip de promovare a liceului postat pe youtube apar şi alte nume cunoscute în toată ţara, de la muzicieni la politicieni.

Răzvan Simion şi Dani Oţil au absolvit liceul acum mai bine de zece ani, însă amintirile care-i leagă de acea perioadă au rămas vii, motiv pentru care matinalii le-au transformat în material de televiziune. „Nouă părinţii ne spuneau că facultatea e perioada din viaţă pe care nu o uiţi niciodată. Nu e deloc adevărat, pentru noi acea perioadă este liceul. Din liceu avem cam tot ce ştim, ca şi cultură generală, ca informaţii dar şi ca povestiri de televiziune. Practic, cele mai haioase momente povestite live sunt de la liceu”, spune Dani Oţil în clipul de promovare, iar Răzvan transmite la rândul său un îndemn îndrăzneţ: „Stimaţi lalelişti, puneţi mâna pe carte că uite unde ajungeţi, la Antena 1!”

Printre puţinii reşiţeni deveniţi cunoscuţi la nivel internaţional se numără şi Florin Şerban. Câştigător al Ursului de Argint la Berlin şi a nu mai puţin de şapte premii în cadrul festivalului GOPO 2011, regizorul nu a uitat de unde a plecat. „În momentul în care alegi un liceu, acesta trebuie să fie unul cu tradiţie. Ca puşti de 14 ani trebuie să întrebi în stânga şi-n dreapta, să vezi ce mai oferă un liceu dincolo de carte. Cred că Traian Lalescu poate să-ţi ofere cea mai frumoasă adolescenţă”, mărturiseşte Florin Şerban.

Pasiunea pentru muzică i-a purtat pe scenele din mari oraşe ale ţării, iar în prezent dau startul distracţiei în cluburile timişorene. Totul a început însă în liceu, când Răzvan Pomoja şi Radu Racz au pus bazele proiectului Phaser. „Mă bucur mult că în liceu am cunoscut şi oameni care mi-au devenit mai mult decât prieteni, mai exact colegi de trupă. E un lucru minunat să cunoşti oameni cu care poţi înfăptui ceva atât de măreţ”, spune Răzvan Pomoja. „Mai întâi l-am cunoscut pe Răzvan, chitaristul formaţiei Phaser, pentru că am fost doi ani de zile colegi de clasă. Apoi m-am împrietenit şi cu ceilalţi doi, Radu şi Luci. În timp s-a format trupa Phaser, o echipă puternică”, povesteşte şi Carina Dumitru, vocea Phaser.

Liceul Traian Lalescu nu a format însă doar viitori artişti sau oameni de televiziune. Pe lista absolvenţilor se regăsesc şi nume care au făcut carieră în politică, precum Sorin Funzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, dar şi cei doi viceprimari ai Reşiţei, Cristian Panfil şi Sorin Simescu.