Zăpada aduce profit pe Muntele Semenic

Dincolo de gravele accidente care au avut loc pe pârtiile de pe Muntele Semenic și Muntele Mic, partea bună a lucrurilor este că zăpada se menține. Asta, deși vacanța este pe terminate. Meteorologii anunță ninsoare pentru acest weekend. 

Buna dispoziție de pe pârtiile de la altitudine se menține în continuare la cote înalte. Pe Muntele Semenic, de exemplu, trei pârtii sunt funcționale: Crucea de Brazi, Idioții și cea de toobing, care aparține Vilei Melisa. În plus față de acestea, la Casa Baraj motorul telescaunului este încins și face față cu succes transportului unui număr de 1.200 de persoane pe oră, astfel că nu trebuie să vă faceți griji că nu aveți ce face la înălţime.

În plus, pentru weekend, meteorologii anunță ninsoare în zilele de sâmbătă și duminică, iar dacă stratul de zăpadă va fi suficient de mare, șansele ca cea mai lungă pârtie din țară să devină funcțională, cresc. Aceasta are o lungime de 6 kilometri și leagă stațiunea Semenic de Casa Baraj. Operatorii de turism își așteaptă nerăbdători turiștii. „Sperăm ca zăpada să țină cât mai mult. În ultimele săptămâni am avut în permanență turiști, iar vremea a fost superbă. Dacă ține așa în continuare, pasionații de schi și de zăpadă nu au de ce să își facă griji. Noi îi așteptăm cu rețete alese atât la vinul fiert, cât și la mâncare”, a spus Florin Tudor, administratorul unei vile de pe Muntele Semenic. „După ziua de 25 Decembrie, cabana a fost plină până la refuz și sperăm să se mențină așa. Prognoza meteo, cel puțin, ține cu noi”, spune și Silvester Orgonaș.

Comandamentul de iarnă, la datorie
Vremea bună pentru turiști înseamnă volum mai mare de muncă pentru membrii comandamentului pentru iarnă. Asta mai ales că, drumurile trebuie să fie deblocate fie că ninge, fie că viscolește. Vremea capricioasă de la munte le dă bătăi de cap. „Comandamentul pentru iarnă asigură permanența în această perioadă, iar în caz că sunt probleme, acestea sunt preluate de noi și redate imediat publicului”, a spus Ianăș Roșeți, directorul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Caraș-Severin. Până acum nu au fost șosele blocate în Caraș-Severin însă, cu toate acestea, firmele care asigură deszăpezirea sunt în gardă, pentru siguranța turiștilor și a cărășenilor.