Angiotomograf de ultimă generație la Spitalul Municipal din Timișoara! A fost cumpărat printr-un program al CJ Timiș

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Spitalul Municipal din Timișoara a fost dotat cu un aparat performant care îmbunătățește actul medical din sfera patologiilor oftalmologice. În valoare de peste 450.o00 de lei, angiotomograful a fost cumpărat printr-un proiect lansat de Consiliul Județean Timiș în 2019.

Pacienții cu probleme oftalmologice, care se adresează Spitalului Municipal din Timișoara, beneficiază de investigații amănunțite și minim invazive asupra globului ocular, realizate cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generație.

„Timișoara devine al treilea oraș din România, după București și Cluj-Napoca, unde intră, în serviciul public de sănătate, un angiotomograf în coerență optică (OCT Spectralis). Este un aparat de ultimă generație, cumpărat prin Programul de minimis, inițiat, în premieră, de Consiliul Județean Timiș. Este un proiect foarte important pentru mine, pe care l-am inițiat în 2019 și, pentru că a fost un succes, am continuat și în 2020, să vindecăm sistemul de sănătate și să facem bine în unitățile sanitare din Timiș, care pot primi, fiecare, 100.000 de euro”, a anunțat Călin Dobra, președintele CJT.

În total, aproape trei milioane de lei sunt prevăzuți în bugetul Consiliului Județean Timiș pentru achiziţia de aparatură medicală, iar printre spitalele care pot beneficia de acești bani se numără cele din Timişoara, Lugoj, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta şi Făget.