„Anghel Saligny” poate aduce investiția mult visată în comuna Gârnic! „Canalizarea nu este un moft!”

Două cereri de finanțare de peste 150 de milioane de lei au fost depuse spre aprobare pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” de Primăria Gârnic.

Solicitările depuse de primarul Nicolae Tismănariu la Ministerul Dezvoltării – pentru Programul „Anghel Saligny”, vizează introducerea sistemului de canalizare în localitatea Padina Matei și modernizarea a trei kilometri de străzi în comună.

Proiectul privind introducerea canalizării la Padina Matei a mai fost depus  în trecut și pe alte programe de finanțare, însă fără noroc, astfel că, Nicolae Tismănariu speră ca „Anghel Saligny” să-i aducă în final finanțarea mult visată.

leader board 728 x 90 px

Ambele proiecte sunt importante pentru noi, însă canalizarea este o necesitate și nu un moft, pentru că, din cauza așezării geografice a satului, la Padina Matei toate apele curg pe străzi. Oamenii și-au modernizat locuințele, și-au făcut băi, însă nu toți au și spațiul necesar pentru a-și face fose septice. Pentru cei care au așa ceva, noi oferim vidanjare gratuit, dar 75% din populație nu are spațiul necesar pentru a-și face fose septice și atunci apa se scurge peste tot. Așa că, o astfel de investiție, pentru comunitatea noastră este mai mult decât necesară. Proiectul ajunge la o valoare de 110 milioane de lei. În ceea ce privește cel de-al doilea proiect depus spre finanțare, în sumă de 47 de milioane de lei, avem cuprinse în el toate străzile care nu au fost incluse pe niciun alt program de finanțare până în prezent. În total, vorbim despre trei kilometri de asfalt.”, ne-a declarat primarul comunei Gârnic.

În prezent, la Padina Matei, se lucrează la modernizarea a șase kilometri de străzi, după ce Primăria a câștigat un proiect european în valoare de un milion de euro. „Ne aflăm undeva pe la jumătatea lucrării. Sunt șase kilometri de străzi, dintre care două sunt în localitatea Gârnic.”, a concluzionat Nicolae Tismănariu.