„Anghel Saligny” aduce banii pentru rețeaua de canalizare la Padina Matei

Puțin peste 10 milioane de lei primește comuna Gârnic de la Ministerul Dezvoltării, după finalizarea evaluării listei obiectivelor care urmează să fie supuse finanțării prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Nicolae Tismănariu, primarul comunei Gârnic, cu un ochi plânge, iar cu altul râde, după ce doar unul din cele două proiecte depuse spre finanțare pe „Anghel Saligny” a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării.

10.259.379.41 de lei este suma alocată comunei Gârnic pentru „canalizare menajeră și stație de epurare în satul Padina Matei”. O veste bună, pe de-o parte, și tristă, pe de alta, spune primarul Tismănariu,  care se vede nevoit acum să găsească alte surse de finanțare pentru asfaltarea străzilor care urmează să fie sparte odată cu începerea lucrărilor la canalizare.

„Din păcate vestea este doar pe jumătate bună pentru noi. Da, am primit finanțare pentru realizarea sistemului de canalizare la Padina Matei, dar nu și pentru cel de-al doilea proiect, care, după mine, este la fel de vital ca și primul. De ce? Pentru că în momentul în care începem și distrugem străzile, pentru introducerea canalizării, și nu mai punem nimic la loc, rămâne numai pământ. Ori solicitarea noastră a fost și pentru reabilitare și modernizare străzi comunale, 90% din proiect fiind, evident, pentru Padina Matei, unde știam ca va fi deranj, odată începute lucrările la canalizare. Sperăm ca lucrurile să nu rămână așa și să mai primim bani și pentru asfalt.”, ne-a declarat primarul comunei Gârnic.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/