Ideea realizării unui skatepark în centrul Timișoarei, reluată

skatepark

Actuala conducere a Primăriei Timișoara a reluat ideea realizări unui skatepark în zona centrală a orașului. Dominic Fritz anunță că o firmă va întocmi studiul de fezabilitate în mod gratuit și îl va dona apoi orașului.

Fosta administrație Robu a avut în plan realizarea unui skatepark în Parcul Central, însă din cauza unor blocaje, ideea a fost abandonată. Iată că proiectul a revenit în atenția actualei conduceri a Primăriei Timișoara. Dominic Fritz a anunțat că o firmă s-a oferit să realizeze gratuit studiul de fezabilitate necesar.

Unul dintre proiectele cele mai cerute de tinerii timișoreni devine realitate – vom avea un skatepark în parcul central!  Mă bucură implicarea celor de la AnonimTM – pionieri ai mișcării underground din oraș, care împreună cu firma timișoreană de proiectare Subcontrol și U-man vor realiza studiul de fezabilitate în mod gratuit și îl vor dona apoi orașului.  Cum trebuie să arate acest nou skatepark o știu cel mai bine cei care îl vor folosi. De aceea, documentația va fi elaborată cu implicarea comunității de skateri din oraș.  Am convenit cu cei de la AnonimTM să respectăm standardele mondiale în domeniu și ghidul american de bune practici produs de The Skatepark Project pentru acest sport olimpic”, a afirmat primarul Timișoarei.

Skatepark-ul ar urma să fie realizat în apropierea bazei Uszoda. De altfel, planurile primăriei sunt de a amenaja în zonă un nucleu de agrement urban. Potrivit edilului-șef, suprafețele skatepark-ului vor fi din beton pentru a asigura calitatea rampelor și vor integra și suprafețe pentru graffiti.