Angajații Senatului vor avea dreptul la 5 zile libere plătite dacă fac voluntariat pentru refugiați

volunteers putting vegetables in packages

Angajații Senatului care vor desfășura activități de voluntariat vor putea beneficia de până la cinci zile libere plătite pe lună pe durata crizei umanitare generate de atacurile militare din Ucraina, este propunerea PNL aprobată luni de Biroul Permanent al Senatului.

„Senatul României să vină în sprijinul autorităților, în această perioadă de criză umanitară, prin oferirea de zile libere angajaților care doresc să se implice în activitățile de voluntariat dedicate asistenței și preluării refugiaților. Angajații Senatului care vor desfășura activități de voluntariat vor putea beneficia de maximum cinci zile libere plătite pe lună, pe perioada crizei umanitare generate de atacurile militare din Ucraina”, potrivit PNL.

Zilele libere vor fi acordate în baza unui document doveditor al activității de voluntariat desfășurate.

„Senatul României, prin Secretariatul General, va lua legătura cu autoritățile competente, prefectura, primăriile de sector, pentru a obține informații legate de centrele de primire a refugiaților de pe teritoriul Municipiului București și a primi datele de contact ale coordonatorilor. Toate aceste informații vor fi furnizate tuturor angajaților Senatului României, printr-o campanie internă de informare, prin intermediul căreia se va face un apel la solidaritate și implicare în vederea colaborării în această acțiune umanitară. Prezenta propunere va contribui semnificativ la creșterea imaginii instituției Senatul României, demersul reprezentând dovada solidarității, unității și implicării la toate nivelurile. Implementarea acestei măsuri, va marca o premieră în activitatea instituției și va contribui, la nivel extern, la poziționarea instituției ca o instituție deschisă, ce este mereu aproape de oameni și care răspunde rapid în situații de criză. De asemenea, la nivel intern măsura va transmite și sublinia în cultura organizațională valori precum implicare civică, solidaritate, generozitate și unitate”, potrivit memorandumului intern propus de Alina Gorghiu.

banner 970 x 250