„Dacă prin firmele rusești din Caraș-Severin se finanțează războiul, sunt de acord cu închiderea lor!”

marcel vela

Senatorul Marcel Vela este cât se poate de tranșant în problema companiilor cu capital rusesc care există în România. Trebuie interzise dacă există cea mai mică dovadă că din profitul lor sunt finanțate acțiuni militare de genul celor din Ucraina!

Fostul ministru al Afacerilor Interne consideră că indiferent cât de mari ar fi pentru județ sau pentru România avantajele pe care le-ar putea asigura anumite investiții rusești, viețile oamenilor trebuie să primeze, astfel că nicio sancțiune nu poate fi prea dură dacă se identifică vreo legătură între aceste afaceri și finanțarea războiului. „Eu cred că se va termina destul de repede acest conflict, că se vor clarifica relațiile diplomatice, militare și economice între Rusia și alte state. Este prematur să spunem acum că va fi afectată viața românilor pentru că se închide Lukoil de la Caransebeș, spre exemplu. Dacă prin aceste societăți se finanțează războiul, eu sunt de acord cu închiderea lor! Dincolo de locuri de muncă, taxe și impozite la bugetul de stat, e vorba despre viață, despre destine frânte, vise năruite și speranțe pierdute.”, a comentat Marcel Vela la Express Live.

Sancțiunile impuse Rusiei la nivel global îi vor forța într-un final mâna lui Vladimir Putin, care va cere armatei sale să oprească focul în Ucraina, crede senatorul PNL. Astfel, companiile rusești își vor putea relua activitatea, pentru că sunt destui investitori importanți care nu au nicio legătură cu războiul și care chiar dezaprobă public acțiunile președintelui Putin. „Tocmai aceste sancțiuni vor duce spre finalul mai rapid al conflictului militar. Nu cred că trebuie să ne temem pentru viața economică, chiar dacă un investitor strategic din Rusia își încetează temporar activitatea. Până la urmă, sancțiunile sunt generate de conflict, nu de investitorul respectiv. Investitul nu are nicio vină.”, a mai spus Vela.

banner 970 x 250