Fotografiile apărute la nivel național în care pacienți cu coronavirus au parte de un tratament inuman la Spitalul Județean de Urgență Reșița au pus o pată pe imaginea Reșiței, asta deși locuitorii de aici și Primăria orașului nu au nicio vină. Ioan Popa vorbește și despre momentul în care dorea să preia în administrare Spitalul Județean, considerând că poate gestiona mai bine fondurile instituției. De ce nu mai este această intenție valabilă și astăzi?
„Numele Reșiței apare astăzi, din cauza incidentului nefericit, pe toate canalele media și este o anatemă și o pată pusă pe obrazul acestui oraș și eu, ca primar al Reșiței, nu am absolut nicio vină sau noi, reșițenii, nu avem nicio vină pentru ce s-a întâmplat acolo”, consideră Ioan Popa.
Edilul-șef a vorbit și despre intenția sa de a prelua Spitalul Județean de Urgență Reșița în administrarea Primăriei, fapt cu care, se pare, Consiliul Județean nu a fost de acord. Și asta pentru că, spune Ioan Popa, cei 1.200 de angajați ai Spitalului au fost văzuți ca o masă de manevră de fosta conducere a Consiliului Județean Caraș-Severin. „În ultimii 4 ani am solicitat de nenumărate ori Consiliului Județean să ne dea în administrare Spitalul Județean și nu ni s-a aprobat această solicitare. Motivele le cunoaștem: masă de manevră, 1.200 de angajați care au fost considerați masă de manevră și din această cauză acest spital nu ne-a fost dat în administrare”.
Primarul Reșiței a recunoscut că acum nu mai ia în considerare preluarea Spitalului Județean în administrare. „Nu mai consider că e de actualitate acest lucru pentru că lângă mine este un partener în care eu am încredere și sunt convins că poate să gestioneze acest Spital Județean în următorii ani”, a spus Ioan Popa, făcând referire la actualul președinte al Consiliului Județean, Romeo Dunca.