Angajaţii Prescom cer achitarea datoriilor

Zeci de angajaţi ai fostei societăţi de transport în comun şi salubritate au luat cu asalt sala de şedinţe a Consiliului Local Reşiţa şi s-au prezentat cu revendicări în faţa aleşilor. Oamenii le cer consilierilor locali să aprobe în plen achitarea restanţei de bani către fostul Prescom, astfel încât aceştia să îşi primească salariile restante.

Foştii angajaţi ai Prescom i-au luat la întrebări pe consilierii locali şi le-au oferit soluţia practică prin care îşi pot primi cele trei salarii compensatorii. Aşa cum cotidianul online „Express de Banat” a scris şi săptămâna trecută, oamenii au de primit sume cuprinse între 3.000 şi 5.000 de lei.

CITEŞTE ŞI:  Fals în acte, la vechiul Prescom!

Oamenii le-au spus aleşilor locali că nu mai au din ce trăi că este nevoie ca legislativul să le soluţioneze problemele. Oprea Tudor a fost coordonator la Prescom timp de 15 ani, după care a devenit angajat Ro-A-Tir. „Vorbesc în numele a 450 de foşti angajaţi care se găsesc în aceeaşi stiaţie. Colegii dumneavoastră, Simescu şi Stepanescu ştiu despre ce este vorba. Problema este simplă, pentru că la 01 martie se împlinesc deja 9 luni de când oamenii nu şi-au luat salariile compensatorii şi drepturile cuvenite. Acestea constau în bonuri, ore de concediu şi aşa mai departe. Singura problemă care ne interesează este achitarea acestor bani, a căror sumă se ridică, în total, la 1,3 milioane de lei”, a spus bărbatul.

Acesta a adăugat că este conştient de faptul că sunt multe probleme în oraş, însă cea care îi supără pe ei atinge un vârf dramatic. „Oamenii nu mai au niciun venit. Nu mai au din ce să trăiască. Vă rog ca la fiecare şedinţă, să se constituie un punct de vedere, iar dumneavoastră să stabiliţi când veţi da banii acestor oameni pentru că la rândul său consiliul local are creanţe de 2,9 milioane de lei datorie, cumulate în ani. Creanţele forului sunt o piedică în acordarea salariilor”, a spus Tudor Oprea.

Ce spun consilierii locali
Luaţi la întrebări, aleşii au dat din colţ în colţ. În timp ce consilierii locali explicau cât de uşor s-ar putea rezolva problema, ca să puncteze la imagine, edilul-şef explică faptul că oraşul nu are bani şi că ar trebui identificată o altă sursă pentru achitarea datoriei respective.  „Avem ce să oferim, dar nu vin investitorii, ne este greu să ne descurcăm singuri. Nu am primit bani nici de la Guvern, nici de la alte autorităţile judetene şi nu am de unde să îi împart. Trebuie să găsim soluţii, împreună cu IT Management, firma care se ocupă de lichidarea SC Prescom SA”, a spus edilul-şef al oraşului, Mihai Stepanescu. Acesta a adăugat că achitarea datoriei pe care o are Consiliul Local faţă de pe societate este una pur teoretică.

„Nu am primit bani de la Consiliul Judeţean şi am pierdut bani la buget odată cu intrarea în insolvenţă a UCMR, Eurometal şi Crosi. Le putem pune la dispoziţie administrarea de terenuri. Era clar că se va ajunge aici, după zece ani de management politic dezastruos”, a spus primarul Mihai Stepanescu. În ciuda explicaţiilor oferite de primar, viceprimarul Sorin Simescu a insistat pe alocarea banilor de la bugetul local. „Sunt drepturi de încasat. Anul trecut am avut un buget de peste 100 de milioane de lei, nu am găsit 2 milioane să le dăm şi lor?”, a spus viceprimarul.

Comments