RMN la Spitalul Judeţean Reşiţa

Dacă până acum reşiţenii erau nevoiţi să facă un drum până la Timişoara sau Arad pentru un test RMN, problema este tot mai aproape de rezolvare. Preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, a anunţat astăzi că a fost organizată licitaţia de achiziţionare a aparaturii performante, urmând ca în câteva luni aceasta să fie pusă în funcţiune.

Proiectul de dotare a Spitalului Judeţean Reşiţa cu un aparat de rezonanţă magnetică performant este cu încă un pas mai aproape de concretizare. „A fost organizată licitaţia pentru ceea ce uzual spunem RMN. Comisia se va pronunţa în câteva zile în legătură cu câştigatorul licitaţiei. Este o investiţie mare şi pe deplin justificată de care judeţul nostru avea nevoie”,  a declarat Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Valoarea totală a proiectului depăşeşte un milion de euro. Mai exact, este vorba de 5,6 milioane de lei, bani care provin în totalitate din fondurile consiliului judeţean. „Din totalul sumei, 5 milioane de lei sunt pentru aparatură, iar 600.000 de lei va costa construcţia anexei în care va fi amplasată aceasta, pentru că este nevoie de o locaţie specială care să satisfacă cerinţele de funcţionare”, a mai spus Sorin Frunzăverde.

Deşi Spitalul Judeţean ar fi avut nevoie de mult de această investiţie, preşedintele forului judeţean a explicat de ce dotarea se face abia acum. „Spitalul e proprietatea Consiliului Judeţean doar de anul trecut, din această cauză nu am făcut această investiţie mai devreme. Nu puteam investi în ceva ce nu ne aparţinea”, a precizat acesta.