Angajata Primăriei Arad, prinsă cu mită, trimisă în judecată de DNA Timișoara

dna

Angajata Primăriei Arad prinsă în flagrant de procurorii DNA Timișoara luând mită, luna trecută, este acum trimisă în judecată. La finalul cercetărilor, s-a stabilit că a primit șpagă peste 78.000 de euro.

Femeia se află în arest la domiciliu și este acuzată de cinci infracțiuni de trafic de influență, din care trei în formă continuată. Aceasta promisese, contra unor sume mari de bani, posturi în mai multe instituții, inclusiv în cadrul Poliției de Frontieră de la Aeroportul Timișoara.

Potrivit rechizitoriul „în perioada 2019 – 2023, inculpata ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 108.500 euro din care ar fi primit 78.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar și că-i va determina pe aceștia să faciliteze angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești, angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale, în cadrul Penitenciarului Arad, în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac ori în cadrul formațiunii de poliție de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara;  obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului”.

În 6 februarie i s-a întins flagrantul și a fost prinsă în timp ce lua de la un martor suma de 25.000 lei, reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.