Profit pe Instagram, înșelăciune nouă! Suspecții sunt cercetați la Timișoara

inselatorie instagram

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara cercetează mai multe persoane pentru înșelăciune cu o nouă metodă. Suspecții s-au folosit de Instagram pentru a lăsa oameni fără bani.

Principalii suspecți, din România și Republica Moldova, au creat conturi pe rețeaua de socializare și apoi au promis că cei care sunt dispuși să investească vor avea profituri uriașe. Au înșelat 32 de persoane, de la care au obținut peste 1,6 milioane de lei. Faptele s-au petrecut între 2020 și 2021.

„Cele două persoane au creat conturile cu numele de utilizator Greatrade,  Insidetradeinvest și Cryptotrade, pe platforma de socializare Instagram, pe care le-au prezentat ca fiind asociate unor societăți comerciale inexistente și beneficiind de promovarea din partea a două  persoane de notorietate în România, au determinat persoanele vătămate să le transfere diverse sume de bani, în diferite conturi bancare, sub pretextul investirii acestor sume în numele lor, urmând ca persoanele vătămate să primească un profit garantat (uneori de până la 95%, 18% profit pe zi, inclusiv profit de 100%, spunându-le că dacă depun 100 euro în 72 de ore vor primi dublu), promisiune care nu a mai fost respectată ulterior.

Pentru câștigarea încrederii persoanelor vătămate, acestea au fost inițial determinate  să transfere sume mici de bani cu titlu de investiție, iar ulterior le-au fost retrimise sumele de bani transferate, precum și presupusul profit. Prin această modalitate a fost câștigată încrederea persoanelor vătămate, cărora astfel li s-a crea falsa convingere că vor avea profit garantat”, aflăm de la Parchet.

În cadrul acestui dosar a fost constituită o echipă comună de anchetă formată din organe de urmărire penală din România și Republica Moldova, beneficiind de sprijinul EUROJUST (Agenția Uniunii Europene de Cooperare în Materie de Justiție Penală). Marți, au fost făcute percheziții în 11 locații de pe teritoriul României și au fost aduse la audieri 11 persoane.

Procurorii au pus sechestru pe suma de 300.000 de lei. În cauză a fost formulată propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, față de unul dintre inculpați.

 

 

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/