Angajări pe şpagă la Spitalul Judeţean din Reşiţa?!

Adrian Mihai Gaiţă a fost reţinut ca urmare a unui denunţ făcut de o persoană care reclama faptul că i s-au cerut 700 de euro pentru a-i fi ,,rezolvată” angajarea ca brancardier la unitatea spitalicească.

Procurorii au început urmărirea penală faţă de învinuitul Gaiţă cu privire la comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Brancardier la ATI, acesta ar fi pretins de la denunţător, în luna septembrie a anului trecut, suma de 700 de euro, promiţându-i că va interveni în vederea angajării acestuia pe un post de brancardier la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, lăsând să se creadă că are influenţă asupra directorului acestei instituţii.

,,Învinuitul a primit de la denunţător, în repetate rânduri, suma totală de 380 de euro. Pentru a întări convingerea denunţătorului, Gaiţă i-a prezentat acestuia un contract de angajare, care purta semnătura angajatorului şi ştampila Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, precum şi datele de identificare ale denunţătorului. Ulterior, Gaiţă i-a trimis denunţătorului mai multe mesaje telefonice tip SMS, prin care îl ţinea la curent cu situaţia promisă”, susţine procurorul de caz.

Ieri, la orele prânzului, procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, împreună cu lucrători ai DGA – Serviciului Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin şi IPJ Caraş-Severin – Serviciul de Investigare a Fraudelor au organizat un flagrant, în urma căruia învinuitul a fost surprins în timp ce încheia un înscris sub semnătură privată prin care se obliga să restituie denunţătorului, în tranşe, suma primită.

Dumitru Secăşan, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, a auzit de cele întâmplate, dar spune că brancardierul e singurul răspunzător de faptele sale, excluzând implicarea altor persoane în acest caz. ,,Există un protocol de angajare. Nu putea un brancardier de la ATI să-şi aroge dreptul de a face angajări. Îmi aduc aminte că în urmă cu o lună a venit cineva la mine să reclame faptul că îl împrumutase cu bani”, a precizat Secăşan.

banner 1000 x 100 hd