Anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase și medicină de urgență, printre specialitățile deficitare pentru care se organizează rezidențiat pe post

A fost publicat în Monitorul Oficial documentul în baza căruia se stabilește pentru ce specialități se organizează rezidențiat pe post, în sesiunea din 21 noiembrie.

Potrivit ordinului, este vorba despre peste 20 de specialități deficitare printre care se află anestezie și terapia intensivă, boli infecțioase și pneumologie.

„Se stabilesc specialitățile deficitare pentru care se organizează rezidențiat pe post în spitale clinice cu secții clinice universitare, institute sau centre medicale clinice în sesiunea 21 noiembrie 2021, după cum urmează: anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, cardiologie pediatrică, chirurgie cardiovasculară, chirurgie pediatrică, chirurgie toracică, chirurgie vasculară, epidemiologie, expertiza medicală a capacității de muncă, gastroenterologie pediatrică, hematologie, igienă, medicină nucleară, medicină de urgență, medicină de laborator, microbiologie medicală, nefrologie pediatrică, neonatologie, neurologie pediatrică, oncologie medicală, ortopedie pediatrică, oncologie și hematologie pediatrică, pediatrie, pneumologie, pneumologie pediatrică, radiologie-imagistică medicală, radioterapie și sănătate publică și management”, se arată în Ordinul nr. 2.068/2021, publicat în Monitorul Oficial în 13 octombrie.

Ministerul Sănătății va organiza duminică, 21 noiembrie 2021, concursul național de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Concursul de rezidențiat se desfășoară în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.