Zeci de sancțiuni aplicate cărășenilor care nu purtau mască de protecție

medical mask used
explo 1000x200

Polițiștii cărășeni au intensificat controalele în localitățile unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 7,5 cazuri la mia de locuitori. În acest weekend, zeci de cărășeni au fost amendați pentru că nu purtau mască de protecție, așa cum spun regulile în localitățile cu incidență ridicată.

Activităţile oamenilor legii cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă vizează, în special, zonele aglomerate, localurile de alimentație publică, mijloacele de transport în comun, verificarea persoanelor aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și portul măștii de protecție, acolo unde se prevede această obligativitate, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În acest sfârșit de săptămână au fost verificate 60 de societăți comerciale, peste 2.000 de locații de interes, 415 mijloace de transport persoane și peste 3.000 de persoane, dintre care peste 1.400 aflate în carantină și izolare. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale pentru nepurtarea măștii de protecție.

Poliţiştii cărășeni continuă acţiunile pentru informarea cetățenilor și a operatorilor economici, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu. Totodată, activitățile sunt intensificate în localitățile în care rata de incidență a cazurilor de COVID-19, cumulată la ultimele 14 zile, depășește 7,5 și 6 la 1.000 de locuitori.