Andronescu: ,,Este o crimă să restitui resursele financiare alocate de UE!”

Fostul ministru al educației a fost prezent astăzi la Reșița să participe la o întâlnire cu profesorii cărășeni. Circa 120 de dascăli s-au adunat la sediul PSD pentru a purta discuții cu vicepreședintele social-democrat.

În atenția profesorilor care au venit să o asculte pe Ecaterina Andronescu, liderul PSD a adus importanța accesării fondurilor europene. Asta, mai ales în contextul în care Guvernul își construiește acum planurile operaționale și ghidul aplicantului pentru exercițiul bugetar 2014-2020.

,,În ceea ce priveşte resursele de care şcoala are nevoie, i-am îndemnat pe colegii profesori şi colegii din inspectoratul şcolar să se orienteze spre fondurile structurale. Sunt resurse extrem de importante pe care trebuie să le regăsim prin efectele pe care le produc în şcolile noastre. Sunt proiecte pe care putem să le scriem pentru fiecare şcoală, care să fie dedicate fie comunităţilor cu mulţi copii romi, fie părinţilor, fie programelor after-school, fie reabilitării şcolilor, pentru că toate aceste obiective pe care şcoala românească le are se regăsesc în Acordul de parteneriat pe care Comisia Europeană l-a aprobat şi pe care Guvernul Ponta îşi construieşte acum planurile operaţionale şi ghidul aplicantului pentru exerciţiul bugetar 2014 – 2020. Le-a corectat pe cele aprobate în 2007, în care nici în POR, nici în Programul REGIO nu erau, în mod explicit, prevăzute instituţiile şcolare, a spus astăzi vicepreședintele PSD, Ecaterina Andronescu, care a subliniat faptul că este o crimă să restitui resurse care pot fi absorbite pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157647946913317″]

Fostul ministru al educaţiei a mai amintit că Guvernul Ponta a acordat sistemului de învăţământ sumele necesare cumpărării a 1.200 de microbuze, nu ca să fie cadouri pentru primari, ci pentru a se încerca atenuarea reducerii abandonului şcolar, fenomen încurajat de Guvernul Boc prin închiderea a 2.000 de școli. Fonduri importante s-au mai alocat pentru construirea campusurilor școlare, însă cel din Bozovici a ratat finanțarea din acest ciclu bugetar pentru ca n-a depus actele în timp util.

De la Reșița, vicepreședintele PSD s-a deplasat la Anina, alături de liderii social-democrați de la nivel de județ.