Cardurile de sănătate au intrat în județ! Cu ele apar și problemele

Distribuirea cardurilor de sănătate a început săptămâna trecută în județ cu mici sincope. Președintele CJAS Caraș-Severin, Tudorița Nicula, spune că nu sunt motive de îngrijorare.

Erorile din baza de date a CNAS asupra românilor, asigurați sau nu în sistem, au început să apară și sunt semnalate constant în ultimele zile la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a județului Caraș-Severin. ,,Cardurile au început să sosească. Vin în județ, chiar dacă au alte nume… Doamnele au început să se sperie că ele trebuie să le retrimită înapoi la noi. Dar dacă CNP-ul este bun, adresa este corectă, nu au de ce să se agite  și să ni le trimită nouă. Până la urmă, mare parte din actele administrative, de școlarizare vin pe numele anterior căsătoriei, deci nu este o greșeală, nu este ceva rău, SIUI-ul nu avea de unde să știe că s-au căsătorit între timp”, a precizat Tudorița Nicula.

Șefa CJAS a mai spus că medicii încă nu au acele cititoare de carduri de care au nevoie pentru a utiliza noua tehnologie, dar că s-au mobilizat și că există pe site-ul instituției județene o ofertă de aparate pe care furnizorii de servicii medicale o pot lua în calcul. Dacă nu, se are în vedere inclusiv obligarea medicilor de a se dota cu aceste cititoare ale cardurilor de sănătate. ,,Le vom face un act adițional cu obligativitatea deținerii la încheierea contractelor cu casa. Discutăm acum această modalitate. Așa cum a fost un termen la liberă alegere și la rețetele electronice și după aceea s-a introdus obligativitatea eliberării rețetelor, cu sancțiuni. Acum este experimental sistemul câteva luni și este bine că vom vedea care sunt disfuncționalitățile lui”, a mai spus Tudorița Nicula.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/