Andra Pleșa, Felix Borcean, Marius Damian și Bebe Pasere, patru pentru fotoliul de primar al Caransebeșului!

Liberalii s-au hotărât, mizează pe tânăra Andra Pleșa în competiția electorală pentru Primăria Caransebeș, după cum arată sondajul de opinie făcut la finele săptămânii trecute, iar social-democrații avansează tot mai des varianta Marius Damian. Favoritul hârtiei rămâne independentul Felix Borcean, susținut de PMP! Surpriza mare ar putea veni însă de la Pro România!

PNL Caransebeș a căutat și tot căutat candidatul potrivit pentru Primărie, iar numele acestuia a fost dezvăluit chiar înainte de aflarea rezultatelor ultimului sondaj. În chestionarul respectiv, liberalii i-au întrebat pe gugulani pe cine ar alege primar dacă duminica aceasta ar fi alegeri. Pe cine ar alege dintre Andra Pleșa (PNL), Petru Schinteie (PSD), Bebe Pasere (Pro România), Felix Borcean (PNL). Cum ultimul dintre ei e ca și plecat din PNL, iar viceprimarul Marius Isac și consilierul județean Dumitru Rujan, despre care se vorbea ca potențiali candidați din partea PNL, nici măcar nu apar în sondaj, e limpede pe tânăra Andra Pleșa, consilier local în actualul mandat, e alegerea liberalilor. Campania de imagine din aceste zile pe care o duce în mediul online este încă o confirmare a faptului că Andra Pleșa va candida pentru Primăria Caransebeș din partea PNL.

Nici la PSD lucrurile nu sunt încă foarte clare. Marius Damian, administratorul public al județului, pare cotat acum cu prima șansă. În calcul se mai află doar notarul Petru Schinteie. Bebe Iova a cam ieșit din discuții. Sub semnul întrebării e și candidatura omului de afaceri Bebe Pasere, liderul Pro România din Caransebeș, capabil să furnizeze o mare surpriză. O alianță electorală PSD – Pro România l-ar putea face să renunțe în favoarea lui Marius Damian, situație în care social-democrații chiar ar avea motive să emită pretenții la fotoliul de primar.

Sondajele făcute până acum la Caransebeș arată că Felix Borcean e favorit la alegerile din 27 septembrie. Actualul edil se va bucura de sprijinul PMP, dar așteaptă și marele anunț al USR-PLUS. Cu alte cuvinte, o competiție deschisă, în care nimeni nu e învins dinainte, dar nici sigur de fotoliul de primar.